Články autora: Jan Hanuš

Získat pro firmu prostředky na inovace nemusí být složité

Naše společnost je největším a nejvýznamnějším dodavatelem lepenkových výrobků z recyklovaného materiálu pro archivaci. Tím, že produkty, které vyrábíme, vznikají zpracováním sběrového papíru a jsou zcela recyklovatelné, šetříme životní prostředí. I naše dřívější investice do modernizace výroby nesly významný efekt energetických úspor. Nyní uvažujeme o dalších investicích do rozvoje firmy a inovací, jaké jsou další možnosti v oblasti zvýhodněného financování? Marek Michálko, jednatel společnosti EMBA, spol. s r.o.

Štítky KB, Inovace, Dotace, EU

číst celý článek

Dotaci získají snadněji ti připravení s finančním partnerem za zády

„Naše společnost, která vznikla již v roce 1995, se zaměřuje na produkci a distribuci zdravotnických prostředků a materiálů pro humánní, veterinární a kosmetické potřeby vyrobených za pomoci high-tech materiálů a nanotechnologií. Intenzivně se věnujeme vývoji nových produktů i ve spolupráci s výzkumnými pracovišti či vysokými školami. Historicky jsme využili evropských dotací, například při investici do inovativní linky pro úpravu textilu s využitím nanotechnologií či do vybudování centra biomedicínské aplikace nanotechnologií v Liberci. Nyní stojíme před realizací dalších nových projektů, na které bychom rádi využili i dotační zdroje. Jak komplikované je skloubení již podpořených běžících projektů s těmi novými, případně s využitím i jiných, například národních forem podpor?“ Jan Kavalírek, jednatel společnosti Grade Medical s.r.o.

Štítky Dotace, EU, KB

číst celý článek

Peněz na investice do energetických úspor není nikdy dost

Naše společnost je jedním z předních výrobců zemědělské a komunální techniky v České republice. Výrobní závod v Prostějově navazuje na místní dlouholetou tradici strojírenské výroby v kombinaci s využíváním moderních technologií a poznatků z vlastního vývoje. Naše montážní linky jsou situovány v původních výrobních halách, které jsou obdobně jako administrativní budova energeticky náročné. Proto zvažujeme investici do energetických úspor, kdy mimo jiné máme podánu žádost o dotaci z OPPIK program Úspory energie. Existují pro realizaci energetických úspor ve firmách kromě dotace ještě nějaké jiné zvýhodněné formy financování?

Štítky Podpora exportu, KB, Úspory energií

číst celý článek

K dotacím z EU můžete získat navíc další výhody

Podnikáme v oblasti textilního průmyslu v západních Čechách. Jako výrobní firma dlouhodobě investujeme do inovací našich produktů. V budoucnu budeme pravděpodobně zvažovat nákup technologie pro výrobu nové řady výrobků. Zároveň budeme potřebovat zrekonstruovat naše výrobní zázemí, zejména s ohledem na úsporu nákladů na energie. Půjde o zateplení haly, výměnu oken a další opatření. Lze na tyto investiční záměry čerpat nějaké dotace nebo jiné podpory?

Štítky Finanční služby, Evropské dotace, KB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.