Články autora: Jana Jenšíková

Radka Turková: Korporátní bankovnictví je moje srdcovkaMusí být založeno na důvěře a partnerství

thumbnail

Pokud budete brázdit tuzemské bankovní vody, nenajdete mnoho lídrů, kteří se bezmála třicet let pohybují v korporátním segmentu, tedy ve vztahu banka–firma, a cítí se při tom ve svém živlu. Radka Turková se vášní pro svou práci netají. Před necelým půlrokem převzala kormidlo korporátního a municipálního bankovnictví v Komerční bance.

Štítky Korporátní bankovnictví, Zelená strategie, KB

číst celý článek

Tomáš Korostenský: Indie si nás zavolala sama

thumbnail

Firma Ekotechnik Czech se už čtrnáct let úspěšně zabývá solárním byznysem. Z České republiky se postupně posunuli k zakázkám v Rumunsku, na Ukrajině, ve Velké Británii, Turecku či Rusku. Na Indii vůbec nepomysleli, jenže indické firmy se jim začaly o spolupráci hlásit samy. „A tak jsme postupně nastoupili nelehkou, ale velice zajímavou a úspěšnou obchodní pouť,“ zahajuje naše povídání její jednatel Tomáš Korostenský.

Štítky Indie, Energetika, Environment

číst celý článek

PBS India: Tradiční český výrobce posiluje svou pozici na indickém trhu

thumbnail

Některé naplánované aktivity českých exportérů nezastavila ani covidová pandemie. Patří mezi ně i akciová společnost PBS Group, která založila dceřinou firmu PBS India Private Limited a otevřela své zastoupení v jihoindické metropoli Bengalúru. Podle slov Petra Motýla z PBS Group a člena představenstva PBS India je toto jen logický krok k posílení již tak velice dobré pozice v Indii a vytvoření zázemí pro další expanzi. „Počítáme s tím, že do budoucna v této části světa vytvoříme pro značku PBS významnou obchodní základnu,“ neskrývá ambiciózní plány.

Štítky Indie, Letecký průmysl, Strojírenství

číst celý článek

Jitka Haubová: Vytvořit kvalitní finanční zázemí i v době krize považujeme za své poslání

thumbnail

V době uzávěrky tohoto TRADE NEWS se na nás pomalu valila druhá koronavirová vlna. Tedy alespoň podle některých oficiálních informací. Toto ovzduší ovlivnilo i setkání s Jitkou Haubovou, která se před pár měsíci stala první ženou v historii boardu Komerční banky. Po téměř osmi letech svého působení v korporátním a municipálním bankovnictví přesídlila do „back office“ a stala se provozní ředitelkou. Má na starosti tu část banky, bez jejíhož stoprocentního fungování by byl život v karanténě nemyslitelný, protože bychom nemohli za nic zaplatit a ekonomika by přestala fungovat.

číst celý článek

Vracíme věci do pořádkuUž 25 let

thumbnail

S tímto mottem přišla na začátku roku Česká podnikatelská pojišťovna (ČPP), která slaví čtvrt století svého úspěšného fungování. V tu dobu nikdo netušil, co všechno letošek přinese a že plánované oslavy přehluší covid-19. „Koronavirová krize je zatěžkávací zkouškou jak pro firmy, tak pro jednotlivce. Prověřuje v první řadě jejich odolnost. A pro nás to mimo jiné znamenalo, že heslo, které jsme si pro naši výroční kampaň zvolili, dostalo silnější akcent. Obstáli jsme a cítíme ještě větší odpovědnost,“ říká Jaroslav Besperát, předseda představenstva a generální ředitel ČPP.

Štítky ČPP

číst celý článek
1 10 12 13 14 15 16 17 18 20 29 38

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.