Články autora: Jana Jenšíková

M. Štefl a D. Mahovský: Gruzie se stala naším druhým domovem

thumbnail

Čeští inženýři staví vodní elektrárny po celém světě už desítky let. Nyní se ale otevřela možnost podílet se na slavné tradici českého energetického stavebnictví také pro české investory. Zkušený tým složený ze stavebníků a investičních specialistů založil investiční fond, díky němuž porostou šetrné vodní elektrárny na divokých kavkazských řekách v Gruzii. Hovořili jsme o tom s Michalem Šteflem, viceprezidentem Hospodářské komory ČR a významným českým developerem, a Danielem Mahovským, zkušeným podnikatelem v oblasti obnovitelných zdrojů energie.

Štítky Energetika, OZE, Investice, Gruzie

číst celý článek

MSV 2022: V popředí energetika a digitalizace

thumbnail

Mezinárodní strojírenský veletrh (MSV) patří k nejvýznamnějším průmyslovým událostem v Evropě. Letos se brány brněnského výstaviště otevřou od 4. do 7. října. Expozice více než 1200 vystavujících firem obsadí 8 hal. Jaký bude letošní ročník? Ptáme se Tomáše Moravce, generálního ředitele společnosti Veletrhy Brno.

Štítky Strojírenství, MSV

číst celý článek

Michal Štefl and Daniel Mahovský: Georgia has become our second home

thumbnail

Czech engineers have been building hydro power plants all over the world for decades. Now, however, an opportunity to participate in the famous tradition of the Czech energy construction industry has opened up also for Czech investors. An experienced team of building engineers and investment specialists have established an investment fund that will help grow eco-friendly hydro power plants on the wild rivers in Georgia’s Caucasus mountains. This is what we have discussed with Michal Štefl, vice president of the Czech Chamber of Commerce and a prominent Czech property developer, and Daniel Mahovský, experienced entrepreneur in the field of renewable energy sources.

číst celý článek

How the dream of the largest Czech private eye clinic was born Get inspired (not only) in the US

thumbnail

"If there's one place in the world where you can easily become passionate about business and find the courage to take risks, it's the US. At least that's how it works for me," says Adam Janek, director and board member of Eye Centre Prague (OCP). This is proven by the fact that OCP is moving forward in full speed and not giving up on its vision despite the difficult times when some other companies may rather be looking for a lifeline. Next spring OCP is moving to new premises and will thus become one of the biggest eye clinics with purely Czech capital in our country.

Štítky USA

číst celý článek

Jairo Pinilla Gutiérrez: Největším rizikem v Kolumbii je, že když ji zažijete na vlastní kůži, nebude se vám třeba chtít vracet do Evropy

thumbnail

Shodou okolností žil zakladatel a majitel kolumbijské a dnes už i chilské pobočky Performia Jairo Pinilla Gutiérrez, rodák z Bucaramangy, téměř dvacet let na Slovensku a Evropu dobře zná. V čem se podle něj život Jihoameričanů a Evropanů nejvíc liší? „Na rozdíl od vás si ho umíme mnohem víc užívat,“ usmál se – a tak začalo naše povídání.

Štítky Chile, Kolumbie

číst celý článek
1 6 7 8 9 10 11 12 20 30 39

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.