Články autora: Jana Jenšíková

Martina Dlabajová: I won't let Czech SMEs down

thumbnail

She often says that despite her current occupation in politics, she will always be an entrepreneur at heart. At the age of 18, she went to study in Italy and later founded her first company while still at university. She then gradually expanded her business from Italy to the Czech Republic, Slovakia and Bulgaria. After twenty years of living abroad, she returned to her native city of Zlín to settle down and become the president of the Regional Chamber of Commerce of the Zlín Region. Later she was offered the opportunity to capitalize on her experience in European politics. She hesitated for a moment, but the responsibility coming with the challenge overcame all doubts and fears in the end. How has she managed to defend the interests of Czech entrepreneurs in the European Parliament for eight years? Can a woman from a small country change anything at all? What is now going on in the EU institutions and what should Czech entrepreneurs look out for? We talked about all this with Martina Dlabajová, Member of the European Parliament.

číst celý článek

Gareth Jekel: Jsem Australan, v Austrálii žiju a podnikámAle myslím, že v Česku bych jednou mohl být doma

thumbnail

Mít ideály spojené s podnikáním je skoro nutnost. Když ale přijde nevyhnutelná fáze určitého zklamání, je důležité vědět, jak ji zvládnout. V tomto období Gareth Jekel, ředitel dvou naprosto odlišných australských společností, objevil zásadní věc. Pochopil, že je třeba dobře znát potenciál svých týmů a poznat, kdo je tím, kdo mu opravdu pomůže. Jak vidí svět australského byznysu a jak se v posledních letech tento prostor změnil?

Štítky Austrálie, Performia

číst celý článek

Marek Růžička: Cesta k oživení byznysu nemusí být klikatáNabízíme bezpečné, snadné a levné řešení

thumbnail

V záplavě špatných zpráv si o to víc ceníme těch dobrých, a tak jsem se v úvodu našeho setkání s výkonným ředitelem společnosti Bankovní identita Markem Růžičkou zeptala na ně. „Co mi udělalo v posledních dnech největší radost? Jednoznačně zpráva, že v Česku byla otevřena první bezobslužná prodejna, kde si nakoupíte kdykoli i po zavírací hodině. A to díky naší digitální platformě BankID! Nejlepší na tom je, že jsme se to dozvěděli až z tisku, nikdo to s námi nekonzultoval. To je důkaz, že náš stávající ekosystém IT firem, systémových integrátorů, partnerů i našich zákazníků přijal myšlenku bankovní identity za svou a už si s ní hraje,“ zní odpověď, která mě překvapila. Protože obvykle se majitelé firem brání tomu, že by svůj produkt neměli mít tak úplně pod kontrolou. Tak jak to tedy s BankID je?

Štítky digitalizace, Bankovní identita, KB

číst celý článek
1 8 9 10 11 12 13 14 20 30 39

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.