Články autora: Lucie Spáčilová

Kdy bude správný čas na nábor nováčků?

thumbnail

„Teď není správná doba na hledání nových zaměstnanců, počkáme, až firmy začnou víc propouštět, a potom začneme hledat.“ „Nevíme, co bude, takže najímat je v tuhle chvíli riskantní.“ Možná vám jsou tyhle věty povědomé, anebo si dokonce říkáte, jestli v současné době nábor, tak jak jsme na něj zvyklí, vůbec existuje. Kdy tedy bude správná doba na nábor nových zaměstnanců?

číst celý článek

Největší chyby v personální strategii, které můžete udělat v kritické době

thumbnail

Dnešní doba je velmi zvláštní. Náhlý příchod omezení, na která se nikdo nemohl připravit, i velmi pozvolný návrat do zaběhnutých kolejí zanechal v mnoha lidech i v celé společnosti nejistotu. Je ale zbytečné lamentovat nad ztrátami nebo problémy. Teď je čas následovat dobrou strategii, aby se koncem prosince ukázalo, že to nebyl vůbec špatný rok.

Štítky Personalistika

číst celý článek

Stanete se hrdinou?

thumbnail

Tématu pandemie je všude plno a není možné se mu vyhnout. Věděli jste ale, že čínský znak pro slovo „krize“ je stejný jako pro „příležitost“? Jaký postoj k celému tomuto období by pro své lidi měl zaujmout jejich šéf či manažer? Udělat to nejlepší pro co nejvíce lidí. A proto vám přinášíme pár tipů z pohledu jedné šéfky, která kromě přednášení o budování týmu a psaní článků do této rubriky řeší stejné situace jako ostatní vedoucí.

Štítky Personalistika

číst celý článek

Tři trendy v oblasti HR v roce 2020

thumbnail

V únoru jsme psali o tom, že v roce 2019 bude zásadní mít na palubě ty pravé lidi, aby vás nepřekvapila žádná nelehká situace. To platí pořád. A jaké trendy se k tomu přidají v roce 2020? Není jich málo, pojďme ale vrhnout trochu jiné světlo na ty, o kterých se hodně mluví a mluvit určitě v příštích letech bude. Jsou to work-life balance, engagement a talent management.

Štítky Personalistika

číst celý článek

„Ajťák“: tak trochu jiný zaměstnanec

thumbnail

Informační a komunikační technologie jsou jedním z nejrychleji expandujících oborů, který v České republice neuvěřitelně rychle pohltil nadprůměrné, průměrné ale i podprůměrné pracovníky. To je známá věc. Jaké možnosti má a co může zaměstnavatel ovlivnit, aby získal za nemalý plat ty, kteří opravdu přispějí k naplnění firemních cílů? V tomto hledání dnes hlavní roli sehrávají dvě věci – zdroje a přístup.

Štítky Personalistika

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.