Články autora: Marek Jenšík

Jiří Kratochvíl: Nezapomínejme, že máme také pacienty bez COVID-19I oni potřebují péči a léky

thumbnail

Původně jsme byli s obchodním ředitelem společnosti Cayman Pharma Jiřím Kratochvílem domluveni na povídání o Japonsku. Tam je totiž tato mezinárodně uznávaná farmaceutická společnost již více než deset let etablovaná. Ovšem mezitím přišla pandemie a s ní nouzový stav, a tak se řeč (bohužel pouze on-line) samozřejmě stočila i na to, co to znamená pro chod firmy a jak se jí daří pohybovat v měnícím se prostředí.

Štítky Japonsko, Farmaceutický průmysl

číst celý článek

Miroslav Hošek: Nabízejte unikátní příběh, ne produkt

thumbnail

„Souhlasím s názorem, že pouze v Americe můžete být tím, kým opravdu chcete. USA jsou vlastně jakási zmenšenina a odraz celého světa. Neexistuje totiž jedna Amerika, ale mnoho a vy si můžete vybrat tu svou,“ tvrdí úspěšný americký byznysmen Miroslav Hošek. Už třináct let šéfuje potravinářské firmě AFP, která sídlí v Pensylvánii.

Štítky USA

číst celý článek

Jiří Kratochvíl: Ve Státech se problémy řeší, v Evropě přijmeme další směrnici, aby problém nenastal

thumbnail

O americkém keep smiling, registracích a evropských směrnicích za každou cenu jsme si povídali s Jiřím Kratochvílem ze společnosti Cayman Pharma. Ta jako jediná u nás umí vyrobit aktivní farmaceutické substance na prostaglandinové bázi, které ve výsledku pomáhají například při léčbě plicní hypertenze nebo zeleného zákalu. Ve světě je přitom takových firem pět. Se Spojenými státy ji spojuje také její mateřská společnost – Cayman Chemicals v michiganském Ann Arboru.

Štítky USA, Registrace, Farmaceutický průmysl

číst celý článek

Izraelci drží při sobě za všech okolností

thumbnail

Občas slyšíme, že Češi a Izraelci jsou si mentálně podobní. Jenže každé srovnání pokulhává. Manažer výrobní jednotky společnosti Assa Abloy Czech and Slovakia David Korecki strávil se svým týmem na pracovním pobytu v Izraeli několik měsíců. Zajímali jsme se o to, čím ho tato země a její obyvatelé zaujali a překvapili.

Štítky Izrael

číst celý článek

Antonín Jaroš: V Rusku má přednost vše ruskéI tak znovu nabíráme dech

thumbnail

Před čtyřmi lety v rozhovoru pro TRADE NEWS Antonín Jaroš v souvislosti s protiruskými sankcemi tvrdil, že když vyklidíme pozice v Rusku, rádi na ně nastoupí naše zahraniční konkurence. Naplnila se jeho slova? A jak obstála firma, pro kterou Rusko tvořilo 90 procent z exportního koláče? Nejen to jsme probírali s jedním ze zakladatelů české jedničky na trhu dobývací techniky, společnosti INCO engineering.

Štítky Rusko, Mongolsko

číst celý článek

Georgi Stoilov: Bulhaři si potrpí na kvalitní zboží

thumbnail

„V Praze žiju už pár měsíců a všiml jsem si, že na rozdíl od Bulharů Češi nakupují levné věci, přestože si mohou dovolit zaplatit víc za vyšší kvalitu. Je to hodně markantní právě u potravin. My se nejdřív díváme na kvalitu a hledáme to, co přesně chceme, a až posléze přemýšlíme, jestli si to můžeme dovolit. Pokud ano, koupíme si to, i když existuje na trhu nějaká levnější, ale pro nás ne tak atraktivní varianta.“ Povídáme si s Georgim Stoilovem, obchodním radou bulharského velvyslanectví v Praze.

Štítky Bulharsko

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.