Články autora: Marek Jenšík

Jak se bránit před padělky? (2. díl)

thumbnail

Článek v zářijovém Trade News o přerovské společnosti Filák a hologramech z její dílny, které vám mohou pomoci ochránit vaše dokumenty i značku, vyvolal takový zájem, že jsme se rozhodli k tématu vrátit. A tak jsme se nechali Janem Filákem, majitelem firmy a autorem několika patentů, zasvětit do problematiky nekonečného boje s padělky.

Štítky Inovace, Strojírenství

číst celý článek

V novém roce važte svá slova

thumbnail

Už se to blíží a zdá se, že skutečně neodvratně. S prvním lednem vstoupíme nejen do roku 2014, ale budeme hrát podle nových pravidel, která se dotknou každého z nás, ať už podnikáme nebo jsme „jen“ občanem této země. Čekají nás přes tři tisíce paragrafů a okolo šesti tisíc nových pojmů. Nový občanský zákoník má své obhájce i odpůrce. Pokusili jsme se o nestranný pohled s tím, že už stejně nezbývá nic jiného, než jej přijmout jako fakt. O tom, co přináší podnikatelům, jsme si povídali s pražským advokátem Petrem Kvapilem, jedním z majitelů advokátní kanceláře Kvapil & Šulc.

Štítky Právo, Nový občanský zákoník, Zákon o obchodních korporacích

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.