Články autora: Martina Hošková

Jak (nejen) na pandemii?Musíme si určit priority a spolupracovat

thumbnail

To zdůrazňuje dr. Michael Zalis, intervenční radiolog v jedné z nejlepších nemocnic ve Spojených státech a konzultant zaměřující se na inovativní řešení v medicíně, s nímž jsme na konci května hovořili. „Čerstvá historie České republiky, pokud jde o toto onemocnění, si zasluhuje pozornost vzhledem k prozíravosti a celonárodně koordinované reakci, na které jste se všichni podíleli. Mnoho českých životů bude zachráněno díky tomu, jak jste zareagovali jako národ, a mám takový pocit, že bychom se z toho mohli všichni poučit.“

Štítky USA, Pandemie, zdravotnický průmysl, Věda a výzkum

číst celý článek

Budoucností je vývoj technologií a praktické know-how

thumbnail

Příběh klatovské společnosti K&K Technology mi připomněl jiné podobné, známé u nás z devadesátých let. O tom, jak se člověk vlastním umem a pílí vypracoval a vybudoval prosperující podnik. Takovým selfmademanem je i nynější předseda představenstva, který v roce 1991 použil jako záruku pro financování svůj vlastní rodinný dům a začal podnikat jako fyzická osoba „Kutil Václav – projektová kancelář“. A dnes stojí v čele holdingu, který má aktuálně k realizaci připraveny projekty za více než 300 milionů korun, k jejichž financování využije i záruční produkty od ČMZRB.

Štítky Inovace, Nové technologie, ČMZRB

číst celý článek

Zemědělství jako hi-tech obor

thumbnail

Ve chvíli, kdy po strastiplné cestě z Prahy po D1 konečně přijíždíme do Dolní Lutyně na Karvinsku a vcházíme na Farmu Bezdínek, veškeré napětí z nás spadne. Za chvíli se už navzdory lednovému počasí kocháme pohledem do skleníku plného dlouhých řad nádherně červených rajčat – Hranáčků. A od jednatele společnosti Jiřího Stodůlky se dozvídáme, v čem je Bezdínek jedinečný: „Zeleninu pěstujeme v kompostovatelném substrátu, zaléváme především dešťovkou a proti škůdcům ji chráníme přirozeně biologicky, ne pesticidy. I proto se jako první v Česku můžeme pochlubit prestižním mezinárodním certifikátem bez pesticidů.“

Štítky Nové technologie, Zemědělství, Environment, KB

číst celý článek

Vsadili jsme na krásu a dobré jméno

thumbnail

Všechno začalo v roce 1989, kdy byl Felix Alcaide Perez v Československu na návštěvě za svým kamarádem. Zajeli se podívat i do Brna na multioborovou obchodní výstavu, kde zjistili, že v oblasti kosmetiky chybí pořádná nabídka. Doma ve Španělsku totiž jeho rodina podnikala právě v této oblasti, poskytovala výrobky a vzdělávání profesionálním kosmetičkám a kadeřnicím. A tak vznikl nápad posunout své podnikání i do Československa. Dnes firma patří i v Česku ke špičkám ve svém oboru. Za využití podpory od ČMZRB se zaměřuje také na dosažení energetických úspor.

Štítky Služby, ČMZRB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.