Články autora: Martina Hošková

Lucie Vejdová: Máme pevné kořeny a hledíme dopředu

thumbnail

„Třicet let vývoje nás dostalo z garáže mezi první ligu. Jako rodinná firma máme pevné kořeny v rodném městě, zároveň hledíme dopředu a myslíme na budoucnost. Pro realizaci podnikatelských vizí a růst je neocenitelné mít vedle sebe dobrého finančního partnera. Pro nás se jím stala Českomoravská záruční a rozvojová banka, dnes již Národní rozvojová banka, která nám pomáhá s financováním našeho rozvoje, a to včetně tak důležitého poradenství a podpory,“ říká Lucie Vejdová, jednatelka společnosti IMS-Drašnar.

Štítky Rodinná firma, Inovace, NRB, Německo

číst celý článek

Simplea Point = Partners expandují na Slovensko

thumbnail

Skupina Partners zahajuje zahraniční expanzi a jejím prvním krokem je Slovensko, kde bude působit pod značkou Simplea. Ta v srpnu získala licenci Slovenské národní banky a do konce roku začne klientům nabízet své služby, a to prostřednictvím postupně budované sítě kamenných franšízových poboček, tzv. Simplea Pointů, obdoby českých Partners Marketů. Za první rok jich plánuje vybudovat padesát, v průměru s pěti zaměstnanci na pobočku. Hovořili jsme o tom s Peterem Michajlovem, který stojí v čele rozvoje skupiny Simplea na Slovensku.

Štítky Slovensko, Partners, Simplea

číst celý článek

Lucie Jurníčková: Chceme, aby byl český senior rentiérem, nikoli důchodcem

thumbnail

Letos v červnu se na našem trhu s penzijním spořením objevil nový subjekt – penzijní společnost Rentea, která je součástí finanční skupiny Partners. Jednu ze zákonem stanovených podmínek, a to, že počet účastníků u penzijní společnosti musí po uplynutí 24 měsíců ode dne zahájení provozu dosahovat alespoň 10 000, splnila za pouhé dva měsíce. Na další informace jsme se zeptali Lucie Jurníčkové, členky představenstva a produktové manažerky této penzijní společnosti.

Štítky Partners, Rentea

číst celý článek

Lucie Vejdová: We have strong roots and we are looking ahead

thumbnail

"In thirty years of our company history, we gradually moved up from a small garage to the first league. As a family business, we have strong roots in our hometown, but at the same time we are looking ahead and making plans for the future. It is invaluable to have a good financial partner on your side to turn your business visions into growth. For us, the Czech-Moravian Guarantee and Development Bank, today the National Development Bank, is such a partner who helps us finance our development while giving us crucial advice and support," says Lucie Vejdová, Managing Director of IMS-Drašnar.

číst celý článek

S jako sociální

thumbnail

„Sociálním podnikem jsme se oficiálně stali začátkem roku 2020, ale všeobecné principy aplikujeme úplně od začátku. Získání tohoto statusu nám otevřelo možnost čerpání většího počtu dotačních titulů pro rozvoj firmy a zlepšení sociálních podmínek našich zaměstnanců. Ke koupi provozovny, ve které naše firma sídlí, jsme například využili úvěr S-podnik Českomoravské záruční a rozvojové banky,“ říká Leoš Mallat, majitel a jednatel rodinné společnosti MASTR, která se věnuje sociálnímu podnikání v kovovýrobě.

Štítky Rodinná firma, Strojírenství, Sociální podnikání, ČMZRB

číst celý článek

Martin Kostka: Abychom uspěli, musíme se stále zdokonalovat

thumbnail

„Každá doba má svá pozitiva i negativa. Dříve jsme neměli technologie, finance, ale také nebyla taková konkurence, protože soukromé firmy v ČR teprve vznikaly a hledaly své místo na trhu. Dnes máme špičkové stroje, ale konkurence je obrovská. Vzniká velký tlak na cenu, termíny dodání i kvalitu. Abychom uspěli, musíme se zdokonalovat a průběžně investovat do nových technologií,“ shrnuje vývoj ve svém oboru Martin Kostka, jednatel moravské rodinné firmy KOPLAST, a dodává: „Naposledy jsme tak učinili za pomoci ČMZRB a jejího programu EXPANZE určeného právě pro rodinné firmy, jako jsme my.“

Štítky Inovace, Rodinná firma, ČMZRB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.