Články autora: Martina Hošková

Manželé Florovi: Svou práci prostě milujeme

thumbnail

Když v chladném podnebí severní Moravy začnete provozovat rodinné zahradnictví a dokážete v tom uspět, znamená to jediné – jste skvělý zahradník i podnikatel zároveň. „Náš obor jde rychle dopředu a je třeba držet krok. Do budoucna máme velké plány, k jejichž naplnění jsme již vykročili první investicí,“ říkají Pavel a Pavlína Florovi, majitelé rodinné firmy, která nese jejich jméno. A hned dodávají, že nabídka ze strany NRB byla natolik jedinečná a změny cen energií natolik prudké, že potřebné technologie zakoupili ještě dřív, než původně plánovali.

Štítky Rodinná firma, NRB

číst celý článek

Čtyři celoevropské patenty v jednom výrobkuA dostupné palivo

thumbnail

Titulek článku krátce a výstižně vyjadřuje, co znamená kotel od české firmy Blaze Harmony. K modernímu a užitečnému výrobku přidejte obchodní filozofii, která slovy zakladatele firmy Romana Tihelky „garantuje kvalitní výběr produktu, kvalitní montáž a kvalitní servis“, a výsledkem bude úspěšná firma, jež nedávno získala ocenění v hlavním projektu AMSP ČR 2022 Rok nových technologií. Jeho generálními partnery byly společnosti Škoda a Komerční banka. Nechyběl ani TRADE NEWS jako mediální partner.

Štítky Environment, Energetika, Nové technologie

číst celý článek

Jindřich Staněk: Každý rok je originál a změny jsou na denním pořádku

thumbnail

V době, kdy v médiích převládají příběhy firem omezujících svou činnost či rovnou opouštějících trh, je radost setkat se s někým, kdo své podnikání naopak rozšiřuje a plánuje další růst. Jak říká Jindřich Staněk, jednatel a majitel ryze české firmy HS Auto Staněk, „díky proklientskému přístupu, který není hraný, ale vychází z naší podstaty, konkurujeme i větším firmám, než jsme my“. Důkazem toho, že se firmě daří, je i nedávné otevření nového autosalonu v Písku, který byl vybudován s využitím finančních zdrojů z programu Expanze Národní rozvojové banky.

Štítky Inovace, NRB

číst celý článek

Saeed Ebrahimi: Udržitelné podnikání a kvalita, to je naše motto

thumbnail

Přibližně hodinu jízdy severně od Prahy sídlí v moderním areálu v Chrastavě rodinná firma MB Industry, která se specializuje na dovoz, úpravu a distribuci suchých plodů a ořechů. Bez větších potíží se jí podařilo překonat těžkou covidovou dobu a díky včasným investicím do šetrného vytápění a úsporných technologií za pomoci bezúročného úvěru Národní rozvojové banky (NRB) zde může i nyní zdravou technologií pražit oříšky a provozovat veškeré podnikání navzdory probíhající energetické krizi. Jak říká zakladatel a výkonný ředitel společnosti Saeed Ebrahimi, „vřelý přístup zaměstnanců NRB bychom doporučili všem menším podnikatelům a rodinným firmám“.

Štítky Potravinářství, Environment, NRB

číst celý článek

Josef Ťulpík: Co se nejvíc žádá? Víceúčelovost a uživatelský komfort

thumbnail

V obci Písečná uprostřed nádherné jesenické přírody se zemědělská dopravní technika vyrábí od roku 1968. Po roce 1989 však podnik opustil český trh, nevyvíjel vlastní výrobky a neinvestoval. Péči se zdejší výrobě dostalo opět až od roku 2006, již pod vedením nového majitele v osobě Josefa Ťulpíka. Ještě v témže roce začala firma za pomoci NRB investovat do nových technologií a o rok později budovat dealerskou síť. Dnes má WTC Písečná ucelené portfolio, diverzifikovaný odběratelský trh a vizi do budoucnosti.

Štítky Strojírenství, Inovace, NRB

číst celý článek

Energetická náročnost je koulí na noze a ceny se zpátky dolů nevrátí, říká ekonom Partners Martin Mašát

thumbnail

Navzdory tomu, že mnoho Čechů již vnímá zhoršující se hospodářskou situaci ČR a většina z nich za nejvýraznější problém považuje růst cen energií a zdražování potravin, mezi lidmi převládá optimismus a přesvědčení, že náročné období domácnosti nakonec zvládnou, i když s určitými omezeními. V zimě budou muset méně topit a příští rok si nebudou moci dovolit dovolenou, na jakou byli zvyklí. To mimo jiné přinesl nedávný průzkum dospělé populace ČR realizovaný agenturou MindBridge pro finanční skupinu Partners. V této souvislosti jsme položili ekonomu Partners Martinu Mašátovi několik otázek.

Štítky Partners, Ekonomika, Trendy

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.