Exportní šance

Příležitosti pro české firmy v Makedonii

thumbnail

Zemědělství Jednou z priorit nové makedonské vlády je rozvoj zemědělství. Kolem 22 % ekonomicky aktivního obyvatelstva působí právě v převážně malých rodinných farmách. Jednou z konkrétních příležitostí je export traktorů menší výkonové řady a malých zemědělských strojů. Do začátku 90. let…

Štítky Makedonie

číst celý článek

Georgi Stoilov: Bulhaři si potrpí na kvalitní zboží

thumbnail

„V Praze žiju už pár měsíců a všiml jsem si, že na rozdíl od Bulharů Češi nakupují levné věci, přestože si mohou dovolit zaplatit víc za vyšší kvalitu. Je to hodně markantní právě u potravin. My se nejdřív díváme na kvalitu a hledáme to, co přesně chceme, a až posléze přemýšlíme, jestli si to můžeme dovolit. Pokud ano, koupíme si to, i když existuje na trhu nějaká levnější, ale pro nás ne tak atraktivní varianta.“ Povídáme si s Georgim Stoilovem, obchodním radou bulharského velvyslanectví v Praze.

Štítky Bulharsko

číst celý článek

CzechInvest prochází změnouDá víc energie do podpory menších a středních firem

thumbnail

Čerstvou generální ředitelku agentury CzechInvest Silvanu Jirotkovou jsme zastihli těsně před jejím odjezdem do Japonska, kde ji v rámci společné mise naší ekonomické diplomacie čekala setkání s investory, partnery a kolegy. Po návratu plánuje předložit ministrovi průmyslu a obchodu strategii dalšího směřování CzechInvestu, včetně představy, jak by agentura mohla ještě víc pomáhat našim firmám.

Štítky CzechInvest, Nové technologie

číst celý článek

Menší české firmy už Indonésii objevilyZůstanou ty velké pozadu?

thumbnail

V Indonésii se ukazuje, že se naše menší české firmy umějí otáčet. Mnohdy jsou totiž vytrvalejší a pružnější než tradiční dodavatelé a velké renomované společnosti. Proto zde na realizaci velkých investičních celků stále ještě čekáme. Přitom čtvrtá největší země světa a největší člen Sdružení národů jihovýchodní Asie (ASEAN) s více než 250 miliony obyvatel, s ekonomikou, která dosahuje posledních několik let trvalého růstu HDP přes pět procent, nabízí obrovské příležitosti. V posledních zhruba pěti letech navíc prochází masivním rozvojem zejména v oblasti energetiky a infrastruktury, podporovaným současnou vládou a zejména „prezidentem budovatelem“ Jokem „Jokowi“ Widodem.

Štítky Indonésie, CzechTrade, Energetika, Doprava, železniční průmysl

číst celý článek
1 22 43 49 50 51 52 53 54 55 63 84

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.