Exportní šance

Malajsie čeká na své objevení

thumbnail

Řekli byste, že je Malajsie momentálně, hned po reexportně zaměřeném Singapuru, druhým největším exportním trhem České republiky v oblasti jihovýchodní Asie? Tento fakt možná některé z vás překvapí. Tím spíš, když vezmeme v úvahu, že se tato země s 30 miliony obyvatel zdaleka nemůže srovnávat s lidnatými státy v oblasti, jako jsou Indonésie, Filipíny nebo Vietnam. Významná je i dynamika růstu vzájemného obchodu, která v roce 2013 činila 35 procent a letos se pohybuje na úrovni 22 procent. Přitom český vývoz do Malajsie tento rok pravděpodobně překročí úroveň 220 milionů USD.

Štítky Malajsie, ASEAN

číst celý článek

Rusko: Realita bez senzačních titulků aneb Byznys hledá cesty ze sankčního labyrintu

thumbnail

Navzdory složité geopolitické situaci je zájem českých podnikatelských kruhů o spolupráci s ruským byznysem stále vysoký. Ruská federace zůstává pro Českou republiku jedním z nejvýznamnějších obchodních partnerů a jednou z nejdůležitějších teritoriálních priorit v oblasti rozvoje a diverzifikace dvoustranných obchodních a ekonomických vztahů.

Štítky Rusko, Podpora exportu, CzechTrade

číst celý článek

Obchod s Dánskem má kam růst

thumbnail

Země, která je ve světě známá vysokou úrovní ekonomické prosperity, byla v loňském roce cílem českého exportu v objemu 26 miliard Kč, což je více než hodnota našeho vývozu do Indie a Brazílie dohromady. Mimo Evropu se jistě dívat máme, ale neznamená to rezignovat na existující trendy vzájemného obchodu a nové příležitosti v evropských zemích.

Štítky Dánsko, MZV, Dopravní infrastruktura

číst celý článek
1 22 43 63 76 77 78 79 80 81 82 84

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.