Články z regionu: Severní Amerika

thumbnail USA thumbnail Kanada

Stephen B. King: Americký trh je pro vás jako stvořený

thumbnail

Stephen B. King se cítí být víc byznysmenem než diplomatem. Když se stal před rokem a půl velvyslancem Spojených států amerických v České republice, jako jeden z prvních kroků stanovil pro ambasádu roční cíle a nastavil jejich měřitelnost. Jako ve firmě. O co konkrétně šlo? Podařilo se je splnit a jakou roli v tom hrají české firmy? Nejen o tom jsme s ním hovořili v jeho pražské rezidenci.

Štítky USA, MSP

číst celý článek

Miroslav Hošek: Nabízejte unikátní příběh, ne produkt

thumbnail

„Souhlasím s názorem, že pouze v Americe můžete být tím, kým opravdu chcete. USA jsou vlastně jakási zmenšenina a odraz celého světa. Neexistuje totiž jedna Amerika, ale mnoho a vy si můžete vybrat tu svou,“ tvrdí úspěšný americký byznysmen Miroslav Hošek. Už třináct let šéfuje potravinářské firmě AFP, která sídlí v Pensylvánii.

Štítky USA

číst celý článek

USA: Kdy jindy než teď?Máme na víc

thumbnail

Trh Spojených států amerických byl, je a do budoucna zůstane jedním z největších trhů světa. Není to dáno pouze jeho rozlohou ani počtem obyvatel, které obsluhuje, ale jeho spotřebním nastavením. Federace, její jednotlivé státy, firmy, ale i samotní obyvatelé jsou zvyklí investovat, žít s půjčkami, mít skvělý servis a hlavně všechno dostat a zařídit rychle. A podle nás dosud nebyla lepší doba na to upřít sem svou exportní pozornost.

Štítky USA, Podpora exportu, CzechTrade

číst celý článek

Kanada: Nadějné vyhlídky pro české exportéry

thumbnail

Kanadský trh je velmi vyspělý a výrazně nasycený, proto ve vysoké konkurenci obstojí především inovativní a kvalitní produkty a služby. České firmy tu ovšem mají šanci, což některé z nich řadu let dokazují. Přestože je země javorového listu jedenáctou největší exportní ekonomikou na světě, hodnota jejího importu hodnotu exportu dlouhodobě přesahuje. Stabilní ekonomické a finanční prostředí Kanady se prokázalo mimo jiné tím, jak rychle se vzpamatovala z krize roku 2008.

Štítky Kanada, Podpora exportu, CzechTrade

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.