Články z regionu: Severní Amerika

thumbnail USA thumbnail Kanada

Severní Amerika v obrazu anamorfních map

Po Asii a Africe je Severní Amerika třetím největším světadílem. Velikostí populace se sice řadí až na čtvrté místo, ale s 575 miliony obyvateli zhruba o desetinu překonává Evropskou unii. USA zaujímají počtem obyvatel třetí příčku na světě, Kanada je po Rusku druhá nejrozsáhlejší. Severní Amerika…

Štítky USA, Kanada

číst celý článek

Exportéři do Kanady začínají těžit z CETA

Obchodní příležitosti v Kanadě se právě otevírají. Komplexní hospodářská a obchodní dohoda (CETA) vstoupila 21. září do režimu prozatímního provádění a o měsíc později dokončila Česká republika její ratifikaci. O dopadech na exportéry hovoříme s náměstkem ministra průmyslu a obchodu Vladimírem Bärtlem.

číst celý článek

Američtí zákazníci netrpí předsudky

thumbnail

Asi před 150 lety prohlásil Abraham Lincoln: „Odbourej cla, otevři hranice volnému obchodu, a naši dělníci klesnou na úroveň nevolníků.“ I v současné době mají Spojené státy mezi exportéry pověst trhu ostražitého vůči zahraniční produkci a s přísnými ochranářskými opatřeními. „Taková tvrzení nelze pronášet bez kontextu a konkrétní osobní zkušenosti,“ namítá ředitel pro strategii a marketing společnosti Jihostroj Hynek Walner.

Štítky USA, Strojírenství, KB

číst celý článek

Nejistota je jedinou jistotou, kterou současný svět nabízí

„Automobilový sektor čekají zásadní změny, revoluci, jakou zažil například hudební průmysl, ale nečekám,“ říká šéf prodejů Volkswagen Group Martin Jahn. Ten mezi nejvýznamnější trendy současnosti řadí autonomní řízení a propojení vozů s internetem. Těm navzdory – nebo možná právě díky nim – se ale podle něj vztah lidí k individuální mobilitě měnit nebude. Na rozvíjejících se trzích je totiž auto stále symbolem statusu, na těch rozvinutých pak hraje výrobcům do karet demografie, myslí si Jahn.

Štítky Inovace, Trendy, Automobilový průmysl, USA

číst celý článek

Když Češi kupují americké firmy

thumbnail

V minulém vydání TRADE NEWS jsme vás už informovali o zahraničním úspěchu společnosti FERMAT CZ. Podařilo se jí s pomocí České exportní banky koupit firmu Lucas z Clevelandu ve státě Ohio. Byla to její už pátá úspěšná akvizice, ovšem první v zahraničí. Na otázky odpovídali tři muži: Jiří Ferenc (FERMAT CZ), Paul Mandelbaum (Lucas) a Karel Bureš (ČEB).

Štítky USA, ČEB, Strojírenství

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.