Rozhovory

Gareth Jekel: Jsem Australan, v Austrálii žiju a podnikámAle myslím, že v Česku bych jednou mohl být doma

thumbnail

Mít ideály spojené s podnikáním je skoro nutnost. Když ale přijde nevyhnutelná fáze určitého zklamání, je důležité vědět, jak ji zvládnout. V tomto období Gareth Jekel, ředitel dvou naprosto odlišných australských společností, objevil zásadní věc. Pochopil, že je třeba dobře znát potenciál svých týmů a poznat, kdo je tím, kdo mu opravdu pomůže. Jak vidí svět australského byznysu a jak se v posledních letech tento prostor změnil?

Štítky Austrálie, Performia

číst celý článek

Petr Šudoma: Logistika se stala černou můrou byznysuNa Novém Zélandu chybí bílá technika, nábytek i auta

thumbnail

Devadesátá léta otevřela touze mladých Čechů po poznání i tak vzdálené světy, jako jsou Austrálie, Nový Zéland a Oceánie. Někteří z nich se rozhodli přesídlit do tohoto teritoria natrvalo. Po židovských emigrantech prchajících z Evropy před nacisty v období druhé světové války a pozdější vlně osmašedesátníků jsou první generací, která se usadila v zemích Pacifiku na základě vlastní svobodné volby. Už dvaadvacet let mezi ně patří Petr Šudoma, zakladatel poradenské firmy PSEngineering.

Štítky Nový Zéland, Oceánie

číst celý článek

Ukrajina a nový středověk: Chaos se stal normálemÚtěk k protinožcům nic nevyřeší

thumbnail

Svět prochází zásadní redefinicí ekonomických a politických vztahů. Konfliktů proto bude přibývat, čehož je ruská agrese na Ukrajině důkazem. Evropa by i díky ní měla najít společný, silný hlas. Bez toho se ve světě, kde hrají čím dál tím významnější roli nadnárodní firmy, náboženství nebo třeba privátní armády, stane figurkou na šachovnici mocných. O podrobnostech na platformě Alter Eko diskutovali její zakladatel, globální stratég Roman Chlupatý a vědecký pracovník působící na Univerzitě Karlově Bohumil Doboš.

Štítky Konflikty, Ukrajina

číst celý článek

The importance of having a scoutParticularly a technological one

thumbnail

After twelve years in the family business, Richard Uhlíř has now become the new CEO of Imedex. It is a critical milestone in the company's life cycle, which poses both risk and a huge opportunity for its further development. "What seemed impossible at first eventually materialised within six months. Also thanks to a great cooperation with our banker and the National Development Bank, we managed to find the right way to carry out my repurchase of a 100% business share in the company," outlines the new owner and CEO of Imedex.

číst celý článek

Alexis Dutertre: Francouzské a české předsednictví budou klíčová na cestě k suverénnější a sebevědomější Evropě

thumbnail

Rok 2022 je pro francouzsko-české vztahy výjimečný v tom, že po sobě následují francouzské a české předsednictví Rady Evropské unie. „Od posledních předsednictví našich dvou zemí v roce 2009 se toho hodně změnilo, zejména v tom, že nyní je náš přístup k evropským otázkám méně ideologický a mnohem pragmatičtější, a to na obou stranách,“ říká Alexis Dutertre, velvyslanec Francie v České republice. Povídáme si v budově ambasády v pražském Buquoyském paláci.

Štítky Francie, EU

číst celý článek
1 11 12 13 14 15 16 17 33 49 65

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.