Maroko

Příležitosti pro české firmy v Maroku

Automobilový průmysl V zemi byly založeny dvě integrované průmyslové zóny se speciálním zaměřením na automobilový průmysl a subdodávky (v Kenitře a Tangeru), které nabízejí např. pětileté osvobození od daně z podnikání, 10% státní příspěvek na celkové investiční náklady apod. Maroko poskytuje také…

Štítky Maroko

číst celý článek

České exportní stopy v Africe přibývají

thumbnail

Příležitostí je mnoho. Například v Maroku by mohly tuzemské firmy participovat především na výstavbě elektráren nebo čističek odpadních vod. Uplatní se ale i v dalších oborech – chemickém průmyslu, zemědělství, potravinářství nebo zdravotnictví. Ověřili si to zástupci vrcholného managementu České exportní banky (ČEB) při své nedávné návštěvě. Do Maroka se s nimi vydali také pracovníci českých firem, které o této zemi uvažují jako o novém nebo staronovém cíli své expanze. V rámci mise jednali mimo jiné v marocké Agentuře pro rozvoj investic, Agentuře pro rozvoj zemědělství a Agentuře pro podporu malých a středních podniků.

Štítky Afrika, Maroko, ČEB

číst celý článek

Maroko – vzorný žák Evropské unie

thumbnail

Pokud jde o sbližování legislativy a praxe vzájemného obchodního styku, bývá Maroko označováno za vzorného žáka Evropské unie. Od roku 2000 je s ní pojí asociační dohoda, na jejímž základě se výměna zboží, služeb a kapitálu velmi zjednodušila. Dalším významným krokem je právě projednávaná dohoda o volném obchodu.

Štítky Afrika, Maroko

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Maroku

Automobilový průmysl Automobilový průmysl patří mezi přední sektory zpracovatelského průmyslu. Kromě podpory investic byly v Kenitře a Tangeru vybudovány dvě integrované průmyslové zóny se speciálním zaměřením na automobilový průmysl a subdodávky. Automobilový průmysl se během posledních let…

Štítky Afrika, Maroko

číst celý článek

FANS se vrací do Afriky

thumbnail

„Proniknout na africký trh je běh na dlouhou trať, plnou překážek, nástrah, zkoušek a zvratů, ale se silnou obchodní perspektivou,“ říká obchodní manažer akciové společnosti FANS pro toto teritorium Hakim Abdulla.

Štítky Afrika, Energetika

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.