Články se štítkem: EGAP

Jan Procházka: Růst našich klientů nás motivuje

thumbnail

Počet malých a středních exportujících firem pojištěných u EGAP vloni výrazně narostl: v meziročním srovnání o více než třetinu. „Celkem jsme s nimi uzavřeli 61 pojistných smluv a v jejich podpoře budeme určitě pokračovat, má jasný smysl. Je zážitkem sledovat jejich vývoj, když na číslech vidíte, že se z ‚garážové firmy‘ stane úspěšný podnik, který tvoří pracovní místa a dost často se z kategorie MSP dostane mezi velké firmy,“ řekl nám generální ředitel Exportní garanční a pojišťovací společnosti Jan Procházka.

Štítky Podpora exportu, Pojištění, EGAP, MSP

číst celý článek

Víc než pět miliard korun po odvolání sankcí

thumbnail

Jak jsme čtenáře TRADE NEWS informovali, EGAP zahájil už v srpnu projednávání nových obchodních případů do Íránu. Podmínkou pro jejich konečné schválení zůstává odvolání sankcí, které zatím vývoz do tohoto zajímavého teritoria znemožňují. Nicméně EGAP už stanovil takzvaný signální teritoriální limit – po uvolnění sankcí je připraven pojistit export českých firem za více než 5 miliard korun.

Štítky EGAP, Írán

číst celý článek

Jak se malá jihočeská firmička stala partnerem evropských výrobců nákladních aut

thumbnail

K dobrému zvuku českých inovací ve světě přispěla v nedávné době rodinná firma Lešikar a její snímač otáček pro tachografy. Díky pilotnímu projektu EGAP a Technologické agentury ČR na podporu exportu výsledků výzkumu a vývoje se jí podařilo prosadit se mezi zahraničními výrobci nákladních aut a podstatně navýšit svůj vývoz. Nejen o tom jsme hovořili s předsedou představenstva společnosti Lešikar Jakubem Lešikarem.

Štítky Rodinná firma, Automobilový průmysl, Výzkum a vývoj, EGAP

číst celý článek

Na Kubě ocení značku Czechoslovakia

thumbnail

Kuba hledá své místo v 21. století. Francie například již vyslala do Havany delegaci na nejvyšší úrovni doprovázenou dvěma stovkami podnikatelů. Také my bychom neměli novou exportní šanci propásnout, zvláště když můžeme navázat na historicky dobrou spolupráci.

Štítky EGAP, Kuba

číst celý článek

V Íránu můžeme navázat na dobré zkušenosti

thumbnail

Českým exportérům se otevírají nové možnosti na téměř osmdesátimilionovém íránském trhu. EGAP už zahájil projednávání nových obchodních případů do Íránu, nyní jsou ve fázi poradenství a předběžného posouzení. Podmínkou pro jejich konečné schválení je odvolání sankcí znemožňujících vývoz do této zajímavé destinace.

Štítky Írán, EGAP

číst celý článek

České dopravní prostředky mají ve světě zvuk

thumbnail

Téměř třicet tisíc osobních vozů, pět tisíc autobusů, tisícovka trolejbusů a desítky tramvají jezdí v různých částech světa díky podpoře EGAP. Právě dopravní prostředky jsou jedním z velmi dobrých vývozních artiklů a ty se značkou Made in Czech Republic mají v řadě zemí vynikající renomé. Především výrobci autobusů, trolejbusů a tramvají porážejí v zakázkách blízkou i vzdálenou zahraniční konkurenci. V případě exportu do rizikovějších teritorií nebo u vývozu, kde je delší doba splatnosti, se pak bez pojištění od EGAP neobejdou.

Štítky Pojištění, Automobilový průmysl, Ázerbajdžán, Slovensko, Srbsko, Kazachstán, Indie, Rusko, EGAP

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.