Články se štítkem: EGAP

Naše potravinářství a zemědělství mají světu co nabídnout

thumbnail

V posledních deseti letech se vývoz směřující do sektorů potravinářství a zemědělství postupně zvyšuje. Exportní garanční a pojišťovací společnost EGAP svým pojištěním podpořila export za více než 22 miliard korun. Nejvyšší podíl na této sumě má vývoz surovin, hlavně obilí, sušeného mléka či sladu.

Štítky EGAP, Podpora exportu, Pojištění, Potravinářství, Zemědělství

číst celý článek

Díky exportu do Ruska vznikly v ČR tisíce pracovních míst

thumbnail

Jsme středně velkou otevřenou ekonomikou a jako takoví čelíme neustále globální konkurenci. Naše výrobky tak musí obstát nejen u českých zákazníků, ale i v zahraničí. Dříve to bývalo spíše cenou, dnes už je to v řadě oblastí spíše kvalitou. A úspěch na globálním trhu se projevuje i v tvrdých číslech. Zatímco ještě na přelomu století byl podíl exportu na českém HDP kolem 40 procent, dneska už je to dvojnásobek. V loňském roce tak čeští exportéři vyvezli do zahraničí zboží za téměř 3,2 bilionu korun.

Štítky Podpora exportu, Rusko, SNS, Sankce, EGAP

číst celý článek

Aby podpořený výzkum neskončil v šuplíku

Svět se stává čím dál složitějším. Pro vznik nových vynálezů již většinou nestačí na koleně sestavená stavebnice Merkur a dobrý nápad. Velký svět inovací je dneska o finančních prostředcích, mezinárodních týmech a specializaci v rámci globálních hodnotových řetězců. Češi se určitě v takovém světě neztratí, ale je zapotřebí pro to přichystat vhodné podmínky.

Štítky Výzkum a vývoj, Inovace, EGAP

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.