Články se štítkem: EGAP

Český agroexport boduje

thumbnail

Letošní jaro se po roční pauze opět neslo ve znamení tradičních zemědělských veletrhů Salima a Techagro. EGAP, který české zemědělce a potravináře v jejich snaze proniknout na zahraniční trhy dlouhodobě podporuje, nemohl chybět. „Firmám z tohoto odvětví se věnujeme řadu let a snažíme se jim pomáhat. Jenom od roku 2005 jsme v tomto sektoru pojistili export za téměř 15 miliard korun,“ říká generální ředitel EGAPu Jan Procházka.

Štítky Agroexport, EGAP

číst celý článek

Využijte renomé České rozvojové agentury v KambodžiZa své aktivity získala státní vyznamenání

thumbnail

V posledních letech se Kambodža otevírá turistům i byznysu. Rychlý rozvoj nových odvětví ale většinu zdejších měst zaskočil, mají nevyhovující infrastrukturu, která odrazuje další návštěvníky i investory. Mnoho obcí například vypouští své odpadní vody buď do nejbližšího vodního toku, nebo rovnou do moře. S podporou České rozvojové agentury (ČRA) a jejího dotačního Programu B2B se české firmy pustily do projektů, které ve vytipovaných kambodžských lokalitách nabízejí řešení pro čištění místních odpadních vod. Sektorů, kde mohou české firmy pomoci se svým know-how a zároveň se prosadit na místním trhu, je však mnohem víc.

Štítky Kambodža, ČRA, MZV, ČMZRB, ČEB, EGAP

číst celý článek

43 miliard korunTo je hodnota exportu pojištěného agenturou EGAP v loňském roce

thumbnail

Rok 2017 patřil v pětadvacetileté historii Exportní garanční a pojišťovací společnosti (EGAP) určitě k těm významnějším. Podařila se řada věcí – EGAP pomohl českým vývozcům s jejich zakázkami ve více než 30 zemích světa a celkem pojistil export za téměř 43 miliard korun. Pracovníci věnující se vymáhání pohledávek vytvořili historický rekord, když dokázali z dlužných pohledávek získat pro pojišťovnu téměř 1,6 miliardy korun.

Štítky Podpora exportu, EGAP

číst celý článek

Česká zdravotnická technika dobývá nová teritoria

thumbnail

Čeští výrobci zdravotnické techniky úspěšně pronikají na zahraniční trhy. Jen státní úvěrová pojišťovna EGAP za posledních pět let pojistila obchodní případy za více než 7,5 miliardy korun. Jde především o kompletní výstavbu nemocnic a poliklinik. EGAP pojistí každý rok export do zhruba čtyř desítek zemí světa. V posledních letech se může pochlubit tím, že se v jeho portfoliu každoročně objeví tři nová teritoria. „V uplynulých dvou letech to byly například Gabon, Ghana, Laos, Kolumbie nebo Papua-Nová Guinea,“ vysvětluje generální ředitel EGAP Jan Procházka. Ve všech těchto zemích české společnosti získaly kontrakty na výstavbu a vybavení nemocnic a poliklinik. V průměru se na jedné takové zakázce podílí v pozici subdodavatele 25 českých firem.

Štítky EGAP, Zdravotnická technika, Laos, Gabon, Ghana

číst celý článek

Chválím naše podnikatele za to, jak hledají nové trhy

thumbnail

Exportní garanční a pojišťovací společnost (EGAP) oslaví v červnu 25 let. Za tu dobu pojistila český export do 117 zemí za více než 800 miliard korun. Stále mu oborově vévodí energetika, vývoz dopravních prostředků a strojírenství, i když v posledních letech roste podpora exportu zdravotnické techniky, zemědělských a potravinářských technologií nebo chemického průmyslu. Povídáme si s generálním ředitelem EGAPu Janem Procházkou.

Štítky Pojištění, EGAP, MSP

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.