Články se štítkem: Nový Zéland

Novozélanďané neblafují

thumbnail

„Nice to have“ odpovídají zahraniční firmy s high-tech produkty na otázku, proč tolik stojí o to, etablovat se na trhu Nového Zélandu. Čím je tak přitahuje teritorium s relativně malou kupní silou, logisticky komplikované, převážně agrární? A jak se tam žije a podniká? Povídáme si se zakladatelem novozélandské společnosti PSEngineering Petrem Šudomou.

Štítky Nový Zéland, CzechTrade

číst celý článek

Austrálie: Ostrov stabilityProč je pro EU tak žádoucí?

thumbnail

V současném nečitelném světě se mnohonárodnostní Austrálie jeví jako ostrůvek stability. Navzdory velké vzdálenosti od ostatních kontinentů přitahuje jak chudé ilegální imigranty, tak mladé lidi z vyspělých zemí i majetné Asijce a Evropany. Čím je pro ně Austrálie tak atraktivní a jak vidí její každodenní realitu Alice Fibigrová, ředitelka kanceláře CzechTrade v Sydney pro Austrálii a Nový Zéland?

Štítky Austrálie, Nový Zéland, Podpora exportu

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy na Novém Zélandu

thumbnail

V příštích letech se předpokládá největší nárůst poptávky u oborů s vyšší mírou přidané hodnoty, jako jsou telekomunikace, výroba a distribuce elektrické energie, finančnictví a dále ve zpracovatelském průmyslu či turistickém ruchu. Perspektivní jsou také dodávky průmyslových strojů pro zemědělství nebo dodávky malých dopravních letadel a systémů lehké kolejové dopravy.

Štítky Nový Zéland

číst celý článek

Letem světem – Austrálie a Nový Zéland

Austrálie Austrálie je 12. největší ekonomikou světa a patří k nejvyspělejším státům. Podle světového indexu konkurenceschopnosti je na 22. místě, čehož dosáhla například díky kvalitě zdravotnického sektoru, dosažitelnosti všech stupňů vzdělání na kvalitní úrovni, především však díky vyspělému…

Štítky Austrálie, Nový Zéland

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.