Články se štítkem: Podpora exportu

Malé a střední podniky v hledáčku ČEB

Česká exportní banka (ČEB) v roce 2015 podepsala přes čtyřicet smluv v objemu přesahujícím čtyři miliardy korun. Zároveň se více soustředila na podporu exportu českých menších a středně velkých firem, snažila se teritoriálně diverzifikovat a pomáhat českým exportérům prosadit se na nových trzích. Dařilo se jí i efektivně vypořádávat s problematickými úvěry zděděnými z let 2007 až 2011.

Štítky Podpora exportu, ČEB, MSP

číst celý článek

Peněz na investice do energetických úspor není nikdy dost

Naše společnost je jedním z předních výrobců zemědělské a komunální techniky v České republice. Výrobní závod v Prostějově navazuje na místní dlouholetou tradici strojírenské výroby v kombinaci s využíváním moderních technologií a poznatků z vlastního vývoje. Naše montážní linky jsou situovány v původních výrobních halách, které jsou obdobně jako administrativní budova energeticky náročné. Proto zvažujeme investici do energetických úspor, kdy mimo jiné máme podánu žádost o dotaci z OPPIK program Úspory energie. Existují pro realizaci energetických úspor ve firmách kromě dotace ještě nějaké jiné zvýhodněné formy financování?

Štítky Podpora exportu, KB, Úspory energií

číst celý článek

Jan Procházka: Růst našich klientů nás motivuje

thumbnail

Počet malých a středních exportujících firem pojištěných u EGAP vloni výrazně narostl: v meziročním srovnání o více než třetinu. „Celkem jsme s nimi uzavřeli 61 pojistných smluv a v jejich podpoře budeme určitě pokračovat, má jasný smysl. Je zážitkem sledovat jejich vývoj, když na číslech vidíte, že se z ‚garážové firmy‘ stane úspěšný podnik, který tvoří pracovní místa a dost často se z kategorie MSP dostane mezi velké firmy,“ řekl nám generální ředitel Exportní garanční a pojišťovací společnosti Jan Procházka.

Štítky Podpora exportu, Pojištění, EGAP, MSP

číst celý článek

Milan Ráž: CzechTrade má co nabídnout

thumbnail

Když jsem se na začátku našeho rozhovoru zástupce generálního ředitele CzechTrade a ředitele úseku služeb pro exportéry Milana Ráže zeptala, jaký trumf má nyní proexportní agentura v rukávu, očekávala jsem tradičně inovovanou nabídku vzdělávání nebo veletrhů, případně novou zahraniční kancelář. „Momentálně se radujeme z obrovského obchodního úspěchu našeho klienta, Škody Praha. Podařilo se mu totiž vyhrát významný tendr v energetickém průmyslu v řádu několika set milionů dolarů, a to za podpory naší zahraniční kanceláře v Černé Hoře, které si velmi cení,“ odzbrojila mne jeho konkrétní odpověď.

Štítky Podpora exportu, CzechTrade, MSP

číst celý článek

Naše potravinářství a zemědělství mají světu co nabídnout

thumbnail

V posledních deseti letech se vývoz směřující do sektorů potravinářství a zemědělství postupně zvyšuje. Exportní garanční a pojišťovací společnost EGAP svým pojištěním podpořila export za více než 22 miliard korun. Nejvyšší podíl na této sumě má vývoz surovin, hlavně obilí, sušeného mléka či sladu.

Štítky EGAP, Podpora exportu, Pojištění, Potravinářství, Zemědělství

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.