Články se štítkem: Startupy

Spolupráce banky se start-upyRealita, nebo iluze?

Jsme malá firma s dvouletou historií, která se zaměřuje na služby a řešení pro klienty zejména v oblasti datových skladů a nově i zpracování geografických dat. Aktuálně pracujeme na vývoji služby, která identifikuje potenciální klienty pro domácí i firemní fotovoltaiku. Přemýšlíme, jak uspět s naší nabídkou v bankovním sektoru a získat banku jako partnera, který využije naši službu jako produkt pro své klienty. Respektive jak vstoupit do jednání s bankou a ověřit si skutečný potenciál našeho záměru. - Jaromír Barták, Base Consulting s.r.o.

Štítky Startupy, KB, SmartSolution

číst celý článek

Nejkreativnějším start-upem Česka se stala aplikace na Čtení pohádek Readmio

thumbnail

Soutěž Creative Business Cup 2021, v jejímž rámci představil CzechInvest ty nejlepší start-upy z oblasti kulturního a kreativního průmyslu, zná své vítěze. První místo a možnost reprezentovat Českou republiku na globálním finále online z Kodaně vyhrál start-up Readmio. Jeho mobilní aplikace doprovází čtení pohádky zvukovým podkresem, hraným automaticky na základě rozpoznání předčítaných slov, a tím oživuje rodinný zážitek. Na druhé a třetí příčce se umístily firmy s fyzickým produktem – ekologické tenisky Kave Footwear vyráběné z kávové sedliny a hodinky Leitners Watch, které propojují tradiční hodinářské řemeslo s moderními technologiemi

Štítky Startupy, Kreativní průmysl, CzechInvest

číst celý článek

CzechInvest: Jedna miliarda pro české technologické start-upy

Agentura CzechInvest letos spustí dlouho připravovaný projekt Technologická inkubace. Inspirací pro ni byl program kosmického inkubátoru ESA BIC, který v tuzemsku slaví páté narozeniny. V rámci Technologické inkubace CzechInvest podpoří v následujících sedmi letech více než 300 start-upů ze sedmi klíčových technologických oblastí, každý bude moci získat podporu až pět milionů korun. Celková alokace projektu je přitom jedna miliarda korun. Přestože projekt cílí především na podporu technologických start-upů, nabídne široké portfolio aktivit a příležitostí také pro další klíčové hráče české byznysové scény. Propojí zájmy státu, byznysu a akademické sféry.

Štítky Startupy, Investice, CzechInvest

číst celý článek

Karel Havlíček: Nebojme se být skvělíNaše země na to má

thumbnail

S Karlem Havlíčkem jsme si povídali pár dnů před jeho odletem do New Yorku a Bostonu. Zhruba po půl roce se tak do Spojených států vrací jako člen oficiální státní delegace vedené premiérem Andrejem Babišem. Tentokrát v roli vicepremiéra pro hospodářství a ministra průmyslu a obchodu. Podle svých slov však se stejným úkolem: prezentovat naši zemi jako Czech Republic: The Country For The Future. S ekonomikou založenou na špičkovém výzkumu, pokročilých technologiích, chytrých lidech a inovativních firmách, která získává v zahraničí respekt.

Štítky Inovace, Věda a výzkum, Nové technologie, Startupy, MSV

číst celý článek

Toronto: Nejrychleji rostoucí technologický hub v Severní Americe

thumbnail

Kanada má ve světě skvělou pověst – i v České republice je známá jako přátelská, mírumilovná a nekonfliktní země s krásnou přírodou a kvalitním hokejovým týmem. Vnímat ji ale jako ideální místo pro práci a byznys v oblasti nejvyspělejších technologií? Právě nyní zažívá svůj okamžik technologického rozkvětu a v čele s Torontem se stává uznávaným technologickým centrem.

Štítky Kanada, Startupy, CzechInvest, Nové technologie

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.