Z praxe

Cestou k úspěchu jsou inovaceNezapomínejte své novinky právně chránit

thumbnail

Téma inovací a jejich ochrany je při pohledu na současnou globální ekonomiku stále aktuálnější. Konkurenceschopnost je klíčem k hospodářské prosperitě a je zřejmé, že v rámci globální konkurence mají šanci uspět především podnikatelé, kteří jsou schopni nabídnout inovativní produkty s vysokou přidanou hodnotou a efektivně je právně chránit.

Štítky Inovace, ÚPV, MPO

číst celý článek

Chybí vám pracovníci? Jedním z řešení je cílená a výběrová ekonomická migrace

thumbnail

Podnikatelé se dlouhodobě potýkají s nedostatkem pracovníků, přičemž právě kvalifikovaná pracovní síla je jedním ze základních předpokladů fungování ekonomiky, zvlášť takové, která je z velké části založena na průmyslovém sektoru. Proto je podpora podniků při získávání kvalifikovaných pracovníků jednou z klíčových priorit vlády České republiky.

Štítky Podpora podnikání, MPO, Migrace

číst celý článek

Mezinárodní strojírenský veletrh 2023 ve znamení vysoké mezinárodní účasti

thumbnail

Na brněnském výstavišti se od 10. do 13. října 2023 uskuteční 64. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu (MSV). Desítky tisíc návštěvníků se seznámí s průmyslovými technologiemi a inovacemi, které představí vystavovatelé z celého světa. Bližší podobu letošního ročníku představuje Michalis Busios, ředitel veletrhu.

Štítky MSV, Strojírenství, Inovace

číst celý článek

Jak upozorňovat druhé na chyby, aby se opravdu zlepšovali

thumbnail

Lidé nejsou stroje. To, že je upozorníme na chybu nebo zkritizujeme jejich práci, nesou často nelibě a s nepřiměřenými emocemi. Pro vedoucí pracovníky to bývá vyčerpávající. Někteří zaměstnanci si zvyknou a obrní se, jiní si kritiku nepřipustí na úkor kvality své práce. Tou správnou otázkou tedy je, jak efektivně korigovat své zaměstnance, abychom je zároveň motivovali.

Štítky Personalistika

číst celý článek

Inovace, udržitelnost, úspory, ochrana klimatu aneb S cirkulární ekonomikou dále dojdeme

thumbnail

Současným významným globálním tématem je ochrana klimatu a udržitelnost dalšího rozvoje společnosti včetně podnikání. Jedním z klíčových nástrojů pro přechod k udržitelné a klimaticky neutrální ekonomice je cirkulární ekonomika, která představuje zásadní koncepční změnu oproti tradičnímu ekonomickému systému, jenž je založen na lineárním modelu „vyrobit, použít, zahodit“.

Štítky Cirkulární ekonomika, MPO

číst celý článek
1 2 3 4 5 9 13 17

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.