Z praxe

Akustika z PET lahví

thumbnail

Dopřejte si klid při práci i na přemýšlení a myslete na zdraví. Pobyt v hlučném prostředí negativně ovlivňuje pozornost, a tedy i výkonnost pracovníků. Dobré řešení prostorové akustiky ve světě patří ke standardům kvalitních kanceláří i obytných prostor. U nás je stále až na posledním místě a řeší…

Štítky Environment, Stavebnictví, Nové technologie

číst celý článek

Tři trendy v oblasti HR v roce 2020

thumbnail

V únoru jsme psali o tom, že v roce 2019 bude zásadní mít na palubě ty pravé lidi, aby vás nepřekvapila žádná nelehká situace. To platí pořád. A jaké trendy se k tomu přidají v roce 2020? Není jich málo, pojďme ale vrhnout trochu jiné světlo na ty, o kterých se hodně mluví a mluvit určitě v příštích letech bude. Jsou to work-life balance, engagement a talent management.

Štítky Personalistika

číst celý článek

(Proč) Česko potřebuje chytré darebáky i maturitu z matematiky

thumbnail

České školy by měly klást důraz na kvalitu. Jen špička – a přechodně chvost – totiž přežijí nastartovanou disrupci trhu práce. Největším nedostatkem v tomto smyslu je přitom dnes málo zkušeností s praxí a také neschopnost vidět věci v globálu. I přesto tu máme světové studenty, což (některá) chystaná opatření podpoří. Podrobnosti v rámci diskuze organizované platformou Alter Eko probírali proděkan Fakulty mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické Pavel Hnát a lektor sekce vzdělávání Svazu průmyslu a dopravy ČR Miloš Rathouský.

číst celý článek

Lék na nedostatek zaměstnanců? Zahraniční talentiCzechInvest pomáhá tuzemským firmám sehnat kvalifikovanou pracovní sílu v zahraničí

thumbnail

Pracovní trh v České republice se potýká s nedostatkem zaměstnanců, který trápí firmy napříč všemi sektory. Vedle investic se proto agentura CzechInvest věnuje několika projektům pod pracovním názvem Talent Attraction, jejichž cílem je podporovat příliv zahraničních talentů z několika vybraných lokalit do tuzemska. Aktivity pomáhají firmám zejména v sektoru podnikových služeb, které obsazují převážně pozice vyžadující jazykovou vybavenost.

Štítky CzechInvest, Pracovní trh, Francie

číst celý článek

Jak se dnes máte?

thumbnail

S kulturními odlišnostmi mezi lidmi z různých zemí či světadílů je to v byznysu jako s hraním na hudební nástroj. Když na něj hraje virtuos, line se nádherná hudba. Ale běda, pokud se jej chopí někdo, kdo nemá pro jeho jemnosti afinesy tkadla.

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.