Články autora: Jana Jenšíková a Věra Vortelová

Lubomír Kovařík: Zákazníkům jsme nabídli online konfigurátorJako první na světě

thumbnail

Česká zbrojovka Group si i navzdory pandemii klade nemalé cíle. Chce se stát světovým lídrem ve výrobě ručních palných zbraní a do konce roku 2025 dosáhnout tržeb ve výši jedné miliardy eur. Stojí při tom nohama pevně na zemi, neboť již nyní kombinované tržby CZG a Coltu převyšují půl miliardy eur. Společnosti se podařilo udržet výrobu díky přísným protiepidemickým opatřením, která zavedla již v polovině března loňského roku. Po počátečních komplikacích s dopravou loni na jaře, kdy pandemie světový obchod zaskočila, se podařilo stabilizovat také export.

Štítky obranný průmysl, Inovace, digitalizace, APAC, KB

číst celý článek

Rastislav Káčer: Česko-slovenské vztahy definují láska i rozum

thumbnail

„Vztahy Čechů a Slováků nejsou zatíženy historickými křivdami a opírají se o kombinaci emocí a pragmatismu. Možná jsme se za těch třicet let samostatného vývoje v turbulentním světě o trochu víc přiklonili k pragmatismu, ale jsem přesvědčen, že potřebujeme jeden druhého a tento faktor bude v našich vztazích hrát stále významnější roli,“ řekl pro TRADE NEWS velvyslanec Slovenské republiky v ČR Rastislav Káčer.

Štítky Slovensko, Export, MSP

číst celý článek

Firmy nezajímají vizualizace, ale prodeje

thumbnail

„Součástí designérské profese musí být také pokora před produktem a obchodní politikou výrobce, jinak se designérská služba degraduje na planou sebeprezentaci,“ tvrdí přední industrial designer, jediný český nositel prestižního ocenění Red Dot Winner v kategorii strojírenského designu Martin Tvarůžek. V oboru pracuje už téměř dvacet let a za tu dobu navrhl několik desítek výrobků, strojů a zařízení, které jsou v opakované výrobě a prodávají se na globálním trhu.

Štítky Průmyslový design, Strojírenství, Nové technologie

číst celý článek

Peru si označení latinskoamerický tygr zaslouží

thumbnail

Aby státy Pacifické aliance obstály v konkurenci, vyvinuly obdivuhodné integrační úsilí. O jejich ekonomickém potenciálu, významu neformálních kontaktů v podnikání, dosud opomíjených příležitostech, ale hlavně o Peru a caracaském metru jsme hovořili s poradkyní předsedy Mezinárodní obchodní komory ČR Janou Gutiérrez Chvalkovskou.

Štítky Peru, Mexiko, Kolumbie, Chile, Venezuela, Latinská Amerika

číst celý článek

Maroko: Z Casablanky roste Malá Dubaj

thumbnail

V žebříčku otevřenosti trhů Mezinárodní obchodní komory z minulého roku, který hodnotí 75 zemí, se Maroko nachází až na šedesátém prvním místě. Silná motivace rozvojové země pozvednout stav ekonomiky a životní úroveň obyvatel však může tuto situaci relativně brzy změnit.

Štítky Maroko

číst celý článek

Jak se bránit před padělky?

thumbnail

Padělání peněz, dokumentů a výrobků bylo vždy považováno za vážný zločin. Přesto jsou padělatelé, unášeni vidinou zisku, ochotni riskovat. Jeden velmi sofistikovaný recept na to, jak se bránit jejich vynalézavosti, má přerovská společnost Filák. A navíc s jejími produkty nemusí jít ani pro menší firmy o neúnosně nákladnou záležitost.

Štítky Strojírenství, Inovace, Rusko

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.