Články autora: archiv EGAP

Česká zdravotnická technika dobývá nová teritoria

thumbnail

Čeští výrobci zdravotnické techniky úspěšně pronikají na zahraniční trhy. Jen státní úvěrová pojišťovna EGAP za posledních pět let pojistila obchodní případy za více než 7,5 miliardy korun. Jde především o kompletní výstavbu nemocnic a poliklinik. EGAP pojistí každý rok export do zhruba čtyř desítek zemí světa. V posledních letech se může pochlubit tím, že se v jeho portfoliu každoročně objeví tři nová teritoria. „V uplynulých dvou letech to byly například Gabon, Ghana, Laos, Kolumbie nebo Papua-Nová Guinea,“ vysvětluje generální ředitel EGAP Jan Procházka. Ve všech těchto zemích české společnosti získaly kontrakty na výstavbu a vybavení nemocnic a poliklinik. V průměru se na jedné takové zakázce podílí v pozici subdodavatele 25 českých firem.

Štítky EGAP, Zdravotnická technika, Laos, Gabon, Ghana

číst celý článek

Česká vlajka = český podílEmbraer poprvé v Česku

thumbnail

Když v polovině července do Česka poprvé zavítal prototyp vojenského víceúčelového transportního letounu KC-390 společnosti Embraer, byla to bezesporu jedna z leteckých událostí roku. A to nejen pro fanoušky letectví, kteří v hojném počtu pozorovali na okraji letiště Vodochody jeho přílet a zkušební lety, ale také pro představitele společnosti Aero Vodochody, která se podílí na vývoji a výrobě letadla, jež se má stát konkurentem známých amerických Herculů.

Štítky letectví, EGAP

číst celý článek

Jan Procházka: Růst našich klientů nás motivuje

thumbnail

Počet malých a středních exportujících firem pojištěných u EGAP vloni výrazně narostl: v meziročním srovnání o více než třetinu. „Celkem jsme s nimi uzavřeli 61 pojistných smluv a v jejich podpoře budeme určitě pokračovat, má jasný smysl. Je zážitkem sledovat jejich vývoj, když na číslech vidíte, že se z ‚garážové firmy‘ stane úspěšný podnik, který tvoří pracovní místa a dost často se z kategorie MSP dostane mezi velké firmy,“ řekl nám generální ředitel Exportní garanční a pojišťovací společnosti Jan Procházka.

Štítky Podpora exportu, Pojištění, EGAP, MSP

číst celý článek

Jak se malá jihočeská firmička stala partnerem evropských výrobců nákladních aut

thumbnail

K dobrému zvuku českých inovací ve světě přispěla v nedávné době rodinná firma Lešikar a její snímač otáček pro tachografy. Díky pilotnímu projektu EGAP a Technologické agentury ČR na podporu exportu výsledků výzkumu a vývoje se jí podařilo prosadit se mezi zahraničními výrobci nákladních aut a podstatně navýšit svůj vývoz. Nejen o tom jsme hovořili s předsedou představenstva společnosti Lešikar Jakubem Lešikarem.

Štítky Rodinná firma, Automobilový průmysl, Výzkum a vývoj, EGAP

číst celý článek

V Íránu můžeme navázat na dobré zkušenosti

thumbnail

Českým exportérům se otevírají nové možnosti na téměř osmdesátimilionovém íránském trhu. EGAP už zahájil projednávání nových obchodních případů do Íránu, nyní jsou ve fázi poradenství a předběžného posouzení. Podmínkou pro jejich konečné schválení je odvolání sankcí znemožňujících vývoz do této zajímavé destinace.

Štítky Írán, EGAP

číst celý článek

České dopravní prostředky mají ve světě zvuk

thumbnail

Téměř třicet tisíc osobních vozů, pět tisíc autobusů, tisícovka trolejbusů a desítky tramvají jezdí v různých částech světa díky podpoře EGAP. Právě dopravní prostředky jsou jedním z velmi dobrých vývozních artiklů a ty se značkou Made in Czech Republic mají v řadě zemí vynikající renomé. Především výrobci autobusů, trolejbusů a tramvají porážejí v zakázkách blízkou i vzdálenou zahraniční konkurenci. V případě exportu do rizikovějších teritorií nebo u vývozu, kde je delší doba splatnosti, se pak bez pojištění od EGAP neobejdou.

Štítky Pojištění, Automobilový průmysl, Ázerbajdžán, Slovensko, Srbsko, Kazachstán, Indie, Rusko, EGAP

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.