Články autora: archiv Liko-Su

Indie je o hledání rovnováhy v životě i v podnikání

thumbnail

Před rokem touto dobou měla za sebou naše indická pobočka první plný rok provozu. Létal jsem tam každý měsíc a k tomu jsme ještě měli na místě našeho zkušeného českého manažera. Tenkrát jsme právě dokončili velkou stavbu pro tchajwanského dodavatele součástek pro Apple, která nás stála hodně úsilí a náš indický tým ji sotva zvládl i přes intenzivní podporu českých kolegů. Před rokem touto dobou bych si ani ve snu nepředstavil, že dnes již sedm měsíců bude naše indická pobočka fungovat a růst bez jakéhokoliv dohledu a pomoci z Evropy kromě komunikace přes Teams a WhatsApp. Covid nám nedal na výběr a díky tomu jsme se posunuli dál.

Štítky Indie, Likos

číst celý článek

Domy jako stromyLIKO-Vo – Průmyslový stavební objekt třetího tisíciletí

thumbnail

Český hydrometeorologický ústav vydal v dubnu 2019 prohlášení, v němž konstatoval deficit srážek v míře běžného ročního úhrnu za čtyřletou periodu posledních let. Jako by každý rok pršelo o 25 % méně. Ve spojení se stále se zhoršujícími podmínkami pro zasakování vody a oteplováním klimatu se enormní rychlostí dostáváme do situace, kdy v našich povrchových i podzemních zdrojích nemáme dostatek kvalitní vody. A na tom zatím bohužel nic nemění ani bohaté srážky v letošním májovém období.

Štítky Environment, Rodinná firma

číst celý článek

Rodinné stříbro se neprodává, pečuje se o ně

thumbnail

Z loňského průzkumu Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) mezi čtyřmi stovkami českých rodinných firem vyplynulo, že šest z deseti oslovených majitelů by uvažovalo o prodeji, pokud by dostalo výhodnou nabídku. Jak to udělat, aby poctivě vydřené klenoty zůstaly v rukou českých podnikatelů a neskončily pod anonymní zahraniční korporátní kontrolou? I o tom jsme mluvili s jedním z nich – Liborem Musilem, předsedou představenstva slavkovské rodinné společnosti LIKO-S a členem představenstva AMSP ČR.

Štítky Rodinné firmy

číst celý článek

Strojaři ve stavařině aneb Jde především o lidi

thumbnail

Začali jsme podnikat hned po revoluci v lednu 1990. Já a můj tchán-stavař. Na začátku jsem těžil z tchánových zkušeností, ale věci jsem se musel učit velmi rychle. Do tří let jsme měli přes 200 lidí na stavbách u nás a v Německu. Když si dnes prohlížím fotky z té doby, vypadali jsme docela troufale. To možná také pomohlo k tomu, že tehdejší němečtí podnikatelé v nás viděli sami sebe, jak začínali po válce. Proto nám fandili a rádi s námi dělali. Moc jsme se tam naučili, ale platili jsme za to obrovským osobním nasazením.

Štítky Stavebnictví, Nové technologie, Environment

číst celý článek

Za pokorou a dobrodružstvím

thumbnail

Můj indický příběh začal v roce 2012 na brněnském výstavišti. Syna Honzu beru na strojírenský veletrh od jeho dětství na naši pánskou byznys jízdu. Tehdy jsme si na závěr nechali pavilon Z, který si pronajali malí a střední podnikatelé z Indie. Unavení po celém dni jsme bloumali mezi stánky a ve světě turbanů a sárí jsme víc než na exponáty koukali na ty zajímavé lidi kolem. Už jsme chtěli odejít, když jsme si řekli, že ještě na závěr projdeme jednu malou uličku. Po pár metrech mě chytil za ruku malý čilý Ind, násilím nás vmáčknul do židlí ve svém stánku a pustil nám na obrazovce video o své firmě v Bengalúru. Koukáme na to a vidíme naši firmu kdysi v roce 1998.

Štítky Indie

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.