Články autora: archiv Liko-s

Společně to zvládnemePushpak Prakash je toho nejlepším důkazem

thumbnail

„V indicko-českých obchodních vztazích vidím obrovské možnosti a mnohé z nich stále nevyužité,“ říká Pushpak Prakash, majitel společnosti Pushpak Products a honorární konzul České republiky v Bengalúru. Díky své píli a cílevědomosti se postupně vypracoval téměř z ulice přes založení rodinné firmy až do dnešní pozice mezinárodně oceňovaného podnikatele a honorárního konzula. Vedle toho je členem představenstev různých oborových svazů a působí také na indickém ministerstvu pro malé a střední podniky. Je zkrátka ztělesněním toho, že nic není nemožné – a to je také jeho celoživotním krédem.

Štítky Indie

číst celý článek

Chyba jako začátek změny

thumbnail

Naše společnost prošla vývojem jako mnoho jiných rodinných firem, které byly založeny z ničeho na začátku devadesátých let. Postupně jsme se vyvíjeli a učili. Především ze svých vlastních chyb. Nyní máme firmu, která v něčem vyniká, a takových je nás v České republice opravdu mnoho. To nejdůležitější, co jsme se však za ty roky naučili, je, že na začátku každé inovace se stane nějaká chyba, která pohne naším myšlením.

Štítky Environment

číst celý článek

Vytváříme odrazový můstek pro naše firmy v Indii

thumbnail

Česká republika byla partnerskou zemí letošního ročníku největšího strojírenského veletrhu v indickém Čennaí – IESS, což se odrazilo i v počtu vystavujících českých společností. Ve společné expozici, na jejíž přípravě se podílela zahraniční kancelář CzechTrade v Bengalúru, našla místo více než dvacítka českých vystavovatelů. Prestižní mezinárodní akci slavnostně zahájil český ministr průmyslu a obchodu v demisi Tomáš Hüner spolu s O. Panneerselvamem, místopředsedou vlády indického státu Tamilnádu. Člen představenstva AMSP ČR Libor Musil a představitel indické Rady pro podporu strojírenského exportu (EEPC) na veletrhu podepsali memorandum o porozumění v oblasti aplikovaného vývoje a možnosti spolupráce mezi českými a indickými MSP.

Štítky Indie, AMSP

číst celý článek

Průmyslové stavby jako ráj. To není sci-fi

thumbnail

Jak vypadají stavby budoucnosti? Prý jako chobotnice, obří sněhová vločka, ruské kolo nebo rybí farma. Nebo jako LIKO-NOE. Za tou poslední jsme nemuseli daleko, stačilo odjet pár stovek kilometrů z Prahy do Slavkova u Brna. Rodila se v hlavách svých tvůrců vloni a už letos na jaře ji šikovné ruce probudily k životu. Za pouhých dvacet sedm dnů. Navštívili jsme ji na podzim po suchém, horkém létě. Přivítala nás svěží, zahalená v zeleném, ještě trochu kvetoucím rouše. Archa života.

Štítky Inovace, Zelená energie, Stavebnictví

číst celý článek

Předat firmu dětem je při všem plánování alchymie

thumbnail

V předvečer předávání pomyslného žezla letošním vítězům největší tuzemské soutěže rodinného podnikání Equa bank – Rodinná firma roku, kterou již počtvrté vyhlašuje a organizuje AMSP ČR, jsme požádali o pár slov loňské vítěze – rodinu Musilových z firmy LIKO-S. Ta si vloni odnesla hned dvě ocenění: stala se hlavním vítězem a získala i cenu veřejnosti. Za všechny odpovídali zakladatel a generální ředitel společnosti Libor Musil a jeho syn Jan.

Štítky Rodinná firma, Stavebnictví

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.