Exportní šance

Maďarsko: Oblíbený soused bez společné hranice

thumbnail

Současné Maďarsko není jen dobré víno, termální lázně a výborná kuchyně, ale technologicky vyspělá země s poměrně značným podílem průmyslu. Orientuje se na zvýšení mezinárodní konkurenceschopnosti, podporu zahraničního obchodu, lákání investic a rozvoj inovací. A patří mezi naše tradiční významné obchodní partnery.

Štítky Polsko

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Maďarsku

thumbnail

Energetika Země se chystá ve spolupráci s ruským Rosatomem vybudovat dva 1200MW bloky jaderné elektrárny Paks. České firmy se o projekt aktivně zajímají a některé z nich navštívily elektrárnu v květnu 2019 v doprovodu prezidenta Miloše Zemana a ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka. V…

Štítky Maďarsko

číst celý článek

Nová etapa obchodních vztahů se Spojeným královstvím započalaPo 45 letech tvrdá hranice

thumbnail

Spojené království (UK) opustilo celní unii a vnitřní trh EU přesně o půlnoci středoevropského času dne 31. prosince 2020. V tomto okamžiku byla mezi Spojeným královstvím a EU vytvořena tvrdá hranice, s výjimkou Severního Irska, která přinesla – bez ohledu na uzavření dohody o obchodu a spolupráci – hraniční kontroly a nutnost plnit celní formality na obou stranách této hranice.

Štítky UK, Brexit

číst celý článek

Dóra Egressy: Maďarsko je nám blíž, než si myslímeČeským exportérům se tam navzdory covidu daří

thumbnail

Dóra Egressy, ředitelka kanceláře CzechTrade v Budapešti, zná velmi dobře Česko i Maďarsko a potvrzuje, že mají mnoho společného. Ať jde o ukazatele, jako jsou počet obyvatel, rozloha, struktura ekonomiky, kupní síla domácností či vkus spotřebitelů. „Oba národy se velmi rychle učí, sledují poslední trendy a rychle se jim přizpůsobují, drží krok s digitalizací a celkově jsou otevřené vůči ostatním,“ poznamenává a dodává, že české výrobky tu mají obrovskou konkurenční výhodu v německé kvalitě za středoevropskou cenu. Hovořili jsme s ní v době stále probíhající pandemie covidu-19, ale s vyhlídkou na snad optimističtější rok 2021.

Štítky Maďarsko, CzechTrade

číst celý článek

Švédsko směřuje k udržitelnému růstu a novým vzorcům chování

thumbnail

Země tří korunek patří spolu s dalšími třemi severskými státy mezi příklady úspěšných sociálních států s prosperující ekonomikou, s důrazem na výzkum, vývoj, inovace, nové technologie a vzdělání a s nízkou úrovní korupce. Podle HDP na obyvatele se země pětadvacátým místem řadí mezi světovou elitu. Jedním z důvodů prosperity je i rychleji rostoucí produktivita práce než růst mezd.

Štítky Švédsko

číst celý článek
1 22 27 28 29 30 31 32 33 43 63 84

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.