Exportní šance

Příležitosti pro české firmy v Indii

thumbnail

Strojírenství I když většina strojírenských podniků v Indii je v soukromém vlastnictví, stát si stále drží podíl v řadě významných strojírenských komplexů. Mnoho z nich bylo vybudováno ve druhé polovině 20. století a na výstavbě některých se podílelo bývalé Československo. Indie má nyní zájem o…

Štítky Indie

číst celý článek

Luboš Ulč: V Indii se zaměřte na velká města a bohatší svazové státyVyplatí se to

thumbnail

Zájem českých firem o obchodování v Indii roste spolu s růstem indické ekonomiky, kupní síly i digitální gramotnosti tamních obyvatel. Dalším faktorem je sílící urbanizace a s ní spojená zvýšená potřeba posilování infrastruktury. „Indické vládě se navíc za poslední roky podařilo výrazně zjednodušit podnikatelské prostředí,“ dodává Luboš Ulč, ředitel zahraniční kanceláře CzechTrade v Mumbaí. Povídali jsme si s ním o reálných příležitostech pro české firmy, o tom, co se v Indii za poslední roky změnilo, i o vlivu pandemie na obchodování.

Štítky Indie, CzechTrade

číst celý článek

Tomáš Korostenský: Indie si nás zavolala sama

thumbnail

Firma Ekotechnik Czech se už čtrnáct let úspěšně zabývá solárním byznysem. Z České republiky se postupně posunuli k zakázkám v Rumunsku, na Ukrajině, ve Velké Británii, Turecku či Rusku. Na Indii vůbec nepomysleli, jenže indické firmy se jim začaly o spolupráci hlásit samy. „A tak jsme postupně nastoupili nelehkou, ale velice zajímavou a úspěšnou obchodní pouť,“ zahajuje naše povídání její jednatel Tomáš Korostenský.

Štítky Indie, Energetika, Environment

číst celý článek

Vietnam: sílící ekonomický tygr jihovýchodní Asie

thumbnail

Vietnam bývá díky rychlému tempu růstu často označován za nového asijského ekonomického tygra. Země je vzorovým příkladem přeměny jedné z nejchudších zemí na světě ve středněpříjmovou ekonomiku. Až do letošního ledna zažívala nejvyšší ekonomický rozkvět za posledních sedm let s tempy růstu HDP přesahujícími 7 %, což z ní činilo druhou nejrychleji se rozvíjející zemi na světě hned za Čínou.

Štítky Vietnam

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy ve Vietnamu

thumbnail

Zdravotnictví a farmaceutický průmysl Vietnam je trh s obrovským potenciálem pro odbyt farmaceutických výrobků, zdravotnických prostředků a zdravotnické techniky. V roce 2019 vzrostl celkový počet nemocnic v zemi na 1670, s ohledem na velkou vietnamskou populaci se však jedná stále o nedostatečný…

Štítky Vietnam

číst celý článek

Rusko zůstává jedním z našich nejdůležitějších exportních trhů mimo EUMezi sankcemi, kooperací a soběstačností

thumbnail

Ruská federace představuje pro české podnikatele největší exportní trh v bezprostřední blízkosti EU. Češi mají v Rusku, především v jeho průmyslových oblastech, vynikající renomé již z dob bývalého Československa, a proto v tomto teritoriu máme na co navazovat. Naši podnikatelé jsou oceňováni především pro své odborné znalosti a velice dobrou jazykovou vybavenost. České zboží a služby jsou ve zdejším povědomí spojené zejména s vysokou kvalitou, která je dostupná za přijatelnou cenu.

Štítky Rusko

číst celý článek
1 22 30 31 32 33 34 35 36 43 63 84

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.