Exportní šance

Jan Antonín Baťa o exportu

thumbnail

Kdo chce dělat export, musí chtít pochopit, že je třeba, aby opravdu a s veškerým svým úsilím chtěl dělat export. Bez tohoto odhodlání je škoda o něco se pokoušet. Export je velice těžká věc, vyžadující porozumění.

Štítky Baťa, Legendy

číst celý článek

Martina Mlinarević Sopta: České firmy nemají s adaptací v Bosně a Hercegovině problémMůžete nám být skvělým mentorem

thumbnail

Ve své zemi i za jejími hranicemi je známá jako novinářka, spisovatelka a aktivistka. Vydala šest knih, na Facebooku má 130 tisíc sledujících a další víc než 4 tisíce na Twitteru. Jak tyto své předchozí zkušenosti uplatňuje v diplomacii a proč mají bosensko-české vztahy mimořádný potenciál? I o tom jsme si povídali s Martinou Mlinarević Sopta, která je od ledna 2020 velvyslankyní Bosny a Hercegoviny v České republice.

Štítky Bosna a Hercegovina, Investice, Export

číst celý článek

Ljirim Kazimi: Makedonie je podnikatelsky hodně zajímaváInvestory si hýčká

thumbnail

S Ljirimem Kazimim, viceprezidentem Česko-makedonské obchodní a průmyslové komory, jsme se setkali poprvé na pražské Plzeňské ulici v roce 2004. Tehdy tam připravoval k otevření svou první vlastní pizzerii a jeho kamarád architekt mu slíbil poslat grafika, který udělá vše potřebné, aby „to vypadalo“. Ten grafik jsem byl já. A od té doby nás pojí pevné přátelství.

Štítky Severní Makedonie

číst celý článek

Indonésie: Rostoucí trh modernizuje svou infrastrukturu i v době pandemické

thumbnail

Z demografického a ekonomického pohledu má Indonésie velkou perspektivu pro obchod: je čtvrtou nejlidnatější zemí světa, členem G20 a s 6% růstem HDP v posledních letech druhou nejrychleji se rozvíjející asijskou zemí. Navíc se může pyšnit politickou stabilitou; v jejím čele stojí od roku 2014 populární prezident Joko Widodo a zemi se vyhýbají významnější politické otřesy.

Štítky Indonésie

číst celý článek
1 22 24 25 26 27 28 29 30 43 63 84

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.