Exportní šance

Bernard Bauer: Čeští a bavorští podnikatelé smýšlejí podobněA mohou se vzájemně inspirovat

thumbnail

Výkonný člen představenstva Česko-německé obchodní a průmyslové komory (ČNOPK) a obchodní zmocněnec Bavorska v České republice v jedné osobě – to je Bernard Bauer. V rozhovoru pro TRADE NEWS přibližuje, v čem spočívá podstata úspěšné spolupráce mezi Českem a Bavorskem, a zároveň vysvětluje, jak je možné ji rozšířit a posunout na vyšší úroveň.

Štítky Německo, Bavorsko

číst celý článek

Kristýna Kubíčková: Pojďte s námi do jižního Německa!CzechTrade rozšiřuje svou síť o zahraniční kancelář v Mnichově

thumbnail

Každá země Spolkové republiky Německo má vedle celoněmeckých charakteristik svá nezaměnitelná specifika. O Bavorsku se dokonce říká, že je to stát ve státě. Jak tato specifika zamýšlí uchopit a překlopit do efektivní podpory českých firem, na to jsme se zeptali Kristýny Kubíčkové, vedoucí nově otevírané zahraniční kanceláře agentury CzechTrade v Mnichově.

Štítky Německo, CzechTrade

číst celý článek

Bettina Kirnbauer: Rakousko je ideálním testovacím trhem pro celý německy mluvící region

thumbnail

Bettina Kirnbauer je velvyslankyní Rakouska v České republice tři roky, ovšem předtím další tři roky v Praze na ambasádě působila. Naši zemi tedy dobře zná a dokáže velmi dobře vyjádřit, proč je vzájemná spolupráce Čechů a Rakušanů tak úspěšná a rozmanitá. V rozhovoru pro TRADE NEWS zároveň zdůrazňuje, že existuje velmi slibný potenciál pro další růst, ať už díky geografické blízkosti, podobné mentalitě či vhodně se doplňující struktuře našich ekonomik.

Štítky Rakousko

číst celý článek

Rakousko a udržitelné podnikání

thumbnail

Udržitelnost (Nachhaltigkeit) je v Rakousku jedním z nejvíce skloňovaných slov. Naši sousedé jsou pověstní svým silným vztahem k přírodě a její ochraně. Tzv. zelené a chytré technologie, produkty šetrné k životnímu prostředí, řešení zvyšující výkonnost a podporující zdraví mají extrémní inovační potenciál a rychle rostou ve všech odvětvích průmyslu. Českým firmám s výrobkem nebo technologiemi, které můžeme prezentovat jako udržitelné, se tak otvírá potenciál pro přímé investice a úspěch na rakouském trhu. Cesta k němu je ale většinou trnitá.

Štítky Rakousko, Environment, Udržitelnost

číst celý článek
1 2 3 4 5 6 7 8 22 43 63 84

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.