Čína

Otevření Číny (ne)zahýbe globální ekonomikou.Buďte připraveni!

thumbnail

Čína trpěla bezmála tři roky kvůli politice nulové tolerance vůči covidu. Její náhlé otevření komplikují rychle rostoucí počty nakažených a globální makroekonomické prostředí. I proto bude napříště přístup k evropskému byznysu vstřícnější, řekla v lednové debatě na platformě Alter Eko konzultantka poradenské společnosti Alternative Perspectives Lu AiFeng. O čem dále mluvila?

Štítky Čína

číst celý článek

Aleš Červinka: Vstup na čínský trh trvá dlouho, ale vašim soupeřům také

thumbnail

Čína hledá novou rovnováhu. Tak zněl v TRADE NEWS 4/2016 titulek článku poradkyně pro globální strategie, bývalé zástupkyně ČR ve Skupině Světové banky Jany Matesové, který analyzoval tehdejší stav ekonomiky, finančního sektoru a sociální politiky Číny. Našla ji? O tom, kam se od té doby říše středu posunula a jak se daří na jejím trhu českým malým a středním firmám, jsme diskutovali s ředitelem regionálního centra Čína agentury CzechTrade Alešem Červinkou.

Štítky Čína, CzechTrade

číst celý článek

David Karabec: Naučme se využívat systém patentové ochrany jako akcelerátor svého byznysu

thumbnail

Aby české podniky mohly úspěšně konkurovat na globálním trhu, musí přijít s vlastními originálními výrobky a službami. Často však zapomínají na ochranu nových technických řešení prostřednictvím patentů a také nedostatečně chrání své know-how a obchodní tajemství. Mnohdy ani nezačlení do svých interních předpisů všechny potřebné postupy, které souvisejí s vytvořením a ochranou těchto nehmotných statků. „I mezi tuzemskými podnikateli se dějí různé věci, včetně pokusů o nelegální získání know-how a obchodního tajemství, a samozřejmě v některých zahraničních destinacích je toto nebezpečí ještě daleko větší,“ vysvětluje David Karabec, advokát a jednatel stejnojmenné konzultační, poradenské a vzdělávací společnosti, která pomáhá podnikatelům hledat řešení, jak se před tímto nebezpečím chránit a jak ochranu duševního vlastnictví co nejlépe využít ve svůj prospěch.

Štítky Patentová ochrana, Konkurenceschopnost, Čína

číst celý článek

Čína: Cesta na globální Olymp

thumbnail

„Čína jako velká země, podobně jako Spojené státy, má stále víc tendenci si vyrábět všechno sama. Svým způsobem se do budoucna uzavírá. Ale na druhé straně je stále víc zemí na čínské poptávce závislých,“ poznamenal pro ČRo Plus v souvislosti s listopadovým jednáním čínského premiéra s představiteli světových mocností přední český ekonom Michal Mejstřík, někdejší externí konzultant Evropské komise ve střední a východní Evropě a Asii, který v Číně několik let školil auditory a poradce.

Štítky Čína, MPO

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Číně

thumbnail

Spotřební zboží a e-commerce Kupní síla Číňanů roste, staví se nové pětihvězdičkové hotely, luxusní restaurace a rezidence. Přibývá lidí žijících ve velkoměstech — to obnáší změnu životního stylu a přechod ke konzumní společnosti. Prodává se sklo, výrobky pro děti a matky, kosmetika, luxusní…

Štítky Čína

číst celý článek
1 2 3 4 5 6 8

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.