Čína

Korunka jako začátek cesty kolem světa

thumbnail

Návštěva společnosti Šenýr Bijoux v Jablonci nad Nisou by pravděpodobně pro nejednu dívku či ženu znamenala splnění tajného přání. Kde jinde se vám poštěstí spatřit hned několik třpytivých korunek královen krásy najednou, prohlédnout si je zblízka či dokonce vyzkoušet?

Štítky Čína, CzechTrade

číst celý článek

Josef Šimeček: Poptávka z Východu roste

thumbnail

Zatímco většina Evropské unie žije dekarbonizací, země jako Rusko, Čína a státy jihovýchodní Asie našlapují s ohledem na hospodářský růst a sociální klima kolem restrukturalizace svého energetického mixu zatím opatrně. Proto se nejzajímavější odbytiště společnosti Hansen Electric, čerstvého nositele ocenění Exportní cena DHL UniCredit Bank v kategorii středně velká společnost, nacházejí právě v těchto regionech.

Štítky Energetika, Čína, Rusko

číst celý článek

Hedvábná stezka 21. stoletíZmění ekonomickou mapu světa?

thumbnail

Čína zažívá zlatý ekonomický věk. Její HDP od zavedení prvních ekonomických reforem v roce 1978 vzrostlo třicetinásobně a z poměrně zaostalé říše středu se během dvou generací stala největší ekonomika světa. Aby si tuto pozici světového lídra udržela i v budoucnu, oživuje bájnou Hedvábnou stezku, která ji spojovala s Evropou. Nemělo by se jednat jen o obrovské investice do dopravní infrastruktury, pozemní i námořní, ale také o uzlové průmyslové, energetické i zemědělské projekty. A co na to další země?

Štítky Kazachstán, Ázerbajdžán, Gruzie, Čína

číst celý článek

Kazachstánci začínají pokukovat po kvalitě

thumbnail

Číňanům se zase jednou podařil „husarský“ kousek. V Kazachstánu čelí SIGMA GROUP nejen jejich plagiátům, ale i čínskému kapitálu. „Kazachstánsko-kanadská společnost KaražanasMunai (KBM) od nás asi před patnácti lety nakoupila stovky čerpadel různých aplikací pro petrochemický průmysl. Spolupráce probíhala bez problémů do té doby, než Kanaďané prodali svůj padesátiprocentní majetkový podíl Číňanům,“ vzpomíná na jednu nepříjemnou zkušenost z Kazachstánu Ivo Kovář, ředitel oddělení prodeje do bývalých zemí Sovětského svazu.

Štítky Kazachstán, Energetika

číst celý článek

Čína hledá novou rovnováhu

thumbnail

Minulý rok byl pro čínskou ekonomiku přelomový, nejdůležitější za dlouhé období. Jako malá rodinná firma na cestě k velké globální akciové společnosti musí projít přerodem na mnoha úrovních, musí jej podstoupit i zaostalá ekonomika, která se změnila v klíčového globálního hráče a chce svou roli ustát. Čínská ekonomika takovým přerodem právě prochází. Jak dobře ho ustojí, to se ukáže v příštích zhruba dvou letech.

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.