Čína

Čína: Přerod kvantity v kvalitu

thumbnail

Za svého působení v Číně se stále přesvědčuji o tom, že nejednu obchodní příležitost může zmařit nekritické přejímání klišé, že Čína je obrovským trhem s neomezenými možnostmi. To je pravda jen zčásti. Panují v ní totiž natolik specifické podmínky, odlišné od evropského vnímání, že je potřeba postupovat velmi strategicky a pečlivě se soustředit na každý detail, který ve finále může rozhodnout o úspěchu či neúspěchu vaší firmy.

číst celý článek

Čínští výrobci: Hra o přežití začala

thumbnail

Čínské svátky nového roku jsou jakýmsi mixem mezi našimi Vánocemi a Silvestrem. Nechybí rodinné shledávání a reflexe, ale oslavy nepostrádají také hlučné petardy a ohňostroje. Pro podnikatele má však tradiční závěr starého a počátek nového roku další aspekt: před odchodem na celostátní dovolenou je potřeba zaměstnancům vyplatit tučný bonus, a především shodnout se s nimi na tom, o kolik se po návratu do práce zvýší jejich mzda.

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Číně a na Tchaj-wanu

Čína Letecký průmysl Čína je jedním z nejrychleji rostoucích trhů pro civilní letectví. Ve střednědobém horizontu se očekává dvouciferný růst jako v předešlých letech a růst v průměru 7 % v následujících 20 letech. V tomto období bude Čína potřebovat více než 5000 letadel, většinu z nich pro…

číst celý článek

Navazujeme obchodní vztahy s Čínou

Naše společnost se zabývá distribucí kancelářské techniky. Nedávno se nám podařilo nalézt nové dodavatele zajímavých produktů v Číně. Jelikož jde o nové, námi dosud neprověřené dodavatele, přemýšlíme, jak si ošetřit rizika spojená s první objednávkou. Čínský dodavatel požaduje 30% předplatbu.

číst celý článek

Číňané poznávají české nebe

thumbnail

Když se předloni na podzim snažili Češi na 9. Podnikatelském a technologickém veletrhu mezi EU a Čínou přesvědčit své čínské partnery filmem Česká cesta k létání, že létání je snadné a že u nás se mu věnují jak mladí, tak senioři, nacházel se projekt výcviku pilotů a leteckého personálu zatím jen v hlavách a na papíře.

Štítky letectví, Ekonomická diplomacie

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.