Finsko

Finsko: Šťastná země

thumbnail

Finsko (spolu se Švédskem) bylo označeno za evropského lídra v oblasti inovací s výkonem téměř 136 procent průměru EU. Země vyniká díky silným stránkám, jako je spolupráce mezi malými a středními podniky, celoživotní vzdělávání či odborná publikační činnost veřejného a soukromého sektoru. Výkonnost ekonomiky se zvyšuje tempem vyšším než v EU jako celku a ve srovnání s blokem produkuje také vyšší příjem na hlavu.

Štítky Finsko

číst celý článek

Finové chyby neokecávají, ale napravujíA vše, co řeknete, budou brát vážně

thumbnail

Finové sami sebe většinou definují jako málomluvné, uzavřené, tvrdohlavé, nesebevědomé a pesimistické. Raději poslouchají, než mluví. Působí chladně, ale když se s nimi více seznámíte, chovají se přátelsky. Jsou přesní a zdvořilí, odměření a věci vidí často černobíle. Co říkají, to si i myslí a rádi jdou do detailů. A v neposlední řadě jsou upřímní, spolehliví, věrní a samozřejmě „sisu“.

Štítky Finsko

číst celý článek

Štěstí Seveřanů v práci spočívá ve svobodě, respektu a téměř chybějící hierarchii, shoduje se Švéd, Finka a Nor

thumbnail

V čem se liší severské státy od zbytku Evropy? A proč podle průzkumů jsou právě zaměstnanci severských firem jedni z nejšťastnějších na světě? Nejen o tom jsme si povídali s Mårtenem Runowem ze Švédska, Eva-Maijou Ahokas z Finska a Ivarem Bruvollem z Norska. Co je spojuje? Všichni tři jsou zakladateli a řediteli poboček společnosti Performia International, která již tisícovky šéfů firem po celém světě naučila, jak si vybudovat produktivní a úspěšný tým.

Štítky Skandinávie, Personalistika

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy ve Finsku

thumbnail

Energetika Podobně jako Dánsko, respektive skandinávské země obecně, také Finsko zamýšlí investice „zelené" infrastruktury, technologií a průmyslových řešení (výstavba větrných elektráren, biospaloven a bioplynových stanic, dobíjecích stanic pro elektrické automobily, energetické úpravy budov či…

Štítky Finsko

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.