Kolumbie

Jairo Pinilla Gutiérrez: Největším rizikem v Kolumbii je, že když ji zažijete na vlastní kůži, nebude se vám třeba chtít vracet do Evropy

thumbnail

Shodou okolností žil zakladatel a majitel kolumbijské a dnes už i chilské pobočky Performia Jairo Pinilla Gutiérrez, rodák z Bucaramangy, téměř dvacet let na Slovensku a Evropu dobře zná. V čem se podle něj život Jihoameričanů a Evropanů nejvíc liší? „Na rozdíl od vás si ho umíme mnohem víc užívat,“ usmál se – a tak začalo naše povídání.

Štítky Chile, Kolumbie

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Kolumbii

thumbnail

Environment Země se potýká se špatnou kvalitou pitné i užitkové vody a nedostatečnou sítí moderních spaloven. Kvůli silné kontaminaci ovzduší ve velkých městech a náhlým klimatickým změnám se otevírá prostor pro inteligentní systém varování před živelními katastrofami. Zdravotnictví Kolumbijské…

Štítky Kolumbie

číst celý článek

Kolumbie a nebezpečná?Strach jsem neměla nikde

thumbnail

Když jsem poprvé navštívila Kolumbii pracovně, něčím mě uchvátila, a i když jsem přesně nevěděla čím, byla jsem si jistá, že se tam musím vrátit. Dva roky nato jsem se širokým úsměvem na tváři každému říkala: „Pojedu na šest týdnů do Kolumbie.“ Moje nadšení však vůbec nikdo nesdílel. „Sama do…

Štítky Kolumbie

číst celý článek

Kolumbie není jen kokain a kávaVsaďte na Pražské Jezulátko a pivo

thumbnail

S Šárkou Stegbauerovou jsem se seznámila asi před rokem a půl. Tehdy byla Smíšená obchodní komora Česko-Tichomořská Aliance (ČESTA) ještě v plenkách a TRADE NEWS jedno z prvních médií, které rozpoznalo její potenciál. Mezitím tato nevládní neziskovka začala být vidět a přitahovat ty, kteří se o Latinskou Ameriku zajímají. A ČESTĚ i Šárce jako její výkonné ředitelce mezitím přibyla nejen práce, ale také desítky nových členů, spousta kontaktů, zážitků a také první úspěšné obchodní reference.

Štítky Latinská Amerika, Kolumbie, ČESTA, ČRA

číst celý článek

Kolumbijci přijímají Evropany s otevřenou náručí

thumbnail

Jairo Pinilla Gutiérrez se před lety shodou náhod dostal z rodné Bucaramangy v Kolumbii na studia do Bratislavy. Na Slovensku založil rodinu a žil tam dvacet let, díky čemuž zná nejen slovenštinu, ale také naši mentalitu a zvyky. Když se v roce 2006 rozhodl vrátit do Kolumbie a v Bogotě založit pobočku mezinárodní společnosti Performia, která se věnuje u nás i ve světě výběru a hodnocení zaměstnanců s důrazem na produktivitu, potřeboval k tomu velkou dávku odvahy. Dnes je jeho pobočka jednou z nejlepších. Povídali jsme si s ním mimo jiné o kolumbijském pracovním trhu, ale i o tom, čím se liší Kolumbijci a Slováci.

Štítky Personalistika, Kolumbie

číst celý článek

Pohled EU: Kolumbijský mír je bonusem pro byznys

thumbnail

Kolumbie urazila v posledních letech velký kus cesty. Zapracovala na své mezinárodní imagi a přeměnila se v atraktivní trh lačný po investicích. Mírový proces pod vedením dosluhujícího prezidenta Juana Manuela Santose byl bezpochyby hlavním tahounem důležitých změn zaměřených na zlepšení vnímání země a jejího podnikatelského prostředí stejně jako přístupová jednání do „prestižního klubu“ OECD. Oba procesy probíhaly za pozorného doprovodu zahraničních partnerů, zejména Evropské unie a USA.

Štítky Kolumbie, EU

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.