Články se štítkem: ČMZRB

Rozvoj rodinných firem a sociálních podniků je nyní snazší

thumbnail

Českomoravská záruční a rozvojová banka (ČMZRB) spolu s příslušnými ministerstvy připravila pro rodinné firmy a sociální podniky novou formu podpory. Rodinné firmy tak třeba budou moci získat zdarma záruku, která jim usnadní převod podílu z jednoho rodinného příslušníka na druhého, sociální podniky zase díky bezúročnému úvěru mohou snáz investovat do svého dalšího rozvoje.

Štítky Rodinné podnikání, ČMZRB

číst celý článek

Inovace strojního vybavení je nekonečný proces

thumbnail

Lomnice nad Popelkou, městečko ležící na pomezí Českého ráje a Krkonoš, jehož okolí je protkáno sítí turistických a cyklistických tras i lyžařských terénů, v sobě ukrývá také řadu historických zajímavostí. Jednou z nich je tradice textilní výroby, která zde v minulosti byla silně zakořeněna. „Tkalcovský stav byl tehdy v každé chalupě. Dnes tu většinou zbyly jen polorozpadlé budovy továren podél řeky Jizery,“ vítá nás Josef Saska, jednatel společnosti TM Elitex, která v současné době inovuje své strojní vybavení za využití programu expanze od ČMZRB.

Štítky Strojírenství, Inovace, ČMZRB

číst celý článek

Jindřich Gazda: Nová postel pro IKEA přinesla velké změny

thumbnail

„K novým technologiím neodmyslitelně patří nové prostory, rozhodli jsme se proto i pro rekonstrukci části areálu firmy za využití programu expanze od ČMZRB,“ říká majitel bzenecké společnosti Unikov Steel Jindřich Gazda, když procházíme nově zrekonstruovanou výrobní halou, kterou v nejbližších dnech zaplní nové stroje. Impulzem pro uskutečnění rozsáhlé rekonstrukce výrobních, skladových i kancelářských prostor a nákupu nových technologií je příprava výroby na nový produkt pro firmu IKEA.

Štítky Inovace, Financování exportu, ČMZRB, Průmysl 4

číst celý článek

Vladimír Truschinger: Základ úspěchu? Poctivost a kvalita

thumbnail

„Když jsem v roce 1988 odešel do Francie, neuměl jsem skoro ani slovo francouzsky a začínal jsem na stavbách jako pomocný dělník. Vypracoval jsem se na řidiče, ale firma zkrachovala a já zůstal bez práce. A tak jsme s kamarádem začali rozjíždět náš obchod zaměřený na export francouzských potravin,“ vzpomíná na své mládí Vladimír Truschinger, dnes majitel úspěšné české potravinářské firmy Lef, která se nyní za pomoci Českomoravské záruční a rozvojové banky (ČMZRB) pustila do projektu zaměřeného na úspory energie.

Štítky Úspory energií, ČMZRB

číst celý článek

Využijte renomé České rozvojové agentury v KambodžiZa své aktivity získala státní vyznamenání

thumbnail

V posledních letech se Kambodža otevírá turistům i byznysu. Rychlý rozvoj nových odvětví ale většinu zdejších měst zaskočil, mají nevyhovující infrastrukturu, která odrazuje další návštěvníky i investory. Mnoho obcí například vypouští své odpadní vody buď do nejbližšího vodního toku, nebo rovnou do moře. S podporou České rozvojové agentury (ČRA) a jejího dotačního Programu B2B se české firmy pustily do projektů, které ve vytipovaných kambodžských lokalitách nabízejí řešení pro čištění místních odpadních vod. Sektorů, kde mohou české firmy pomoci se svým know-how a zároveň se prosadit na místním trhu, je však mnohem víc.

Štítky Kambodža, ČRA, MZV, ČMZRB, ČEB, EGAP

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.