Články se štítkem: Belgie

Belgie patří mezi inovační lídry

thumbnail

Česká republika a Belgie jsou si v mnohém podobné. Nejen rozlohou a počtem obyvatel, ale také obdobně dlouhou tradicí svého průmyslu. A v současné době hlavně zaměřením svých ekonomik na inovace a sektory s vysokou přidanou hodnotou. Belgie je na předním místě ve vývoji biotechnologií i strategických materiálů, jako jsou polovodiče nebo čipy. Její start-upy a scale-upy přilákaly v posledních pěti letech, bez ohledu na covid, stále vyšší investice z řad zahraničních i domácích investorů. Navíc v oblasti antverpského přístavu má země unikátní klastr chemické výroby, který je druhý největší na světě a první v Evropě.

Štítky Belgie

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Belgii

thumbnail

Energetika Nová vláda podporuje transformaci na „zelenou energetiku" a využití obnovitelných zdrojů. Proto jsou v centru pozornosti větrné elektrárny a výstavba větrných parků na pobřeží Severního moře, které mají postupně nahradit jadernou energetiku — v souladu se závazkem vlády plně nebo…

Štítky Belgie

číst celý článek

Pandemie přinesla do našich zemí víc solidarity, shodují se Belgičan a Nizozemky

thumbnail

Dvě země a tři odborníci na oblast náboru a hodnocení zaměstnanců. Belgičan s africkými kořeny Sénamé Agbossou a dvě kolegyně Nicoline Westerbeek a Bobbie Veen z Nizozemska si s námi povídali o situaci (nejen) na tamním pracovním trhu, ale také o tom, jak svou zemi vnímají a v čem se naše národy třeba odlišují. Všichni vedou místní pobočky společnosti Performia, která je mezinárodním expertem na budování úspěšných týmů.

Štítky Belgie, Nizozemsko, Performia

číst celý článek

Letem světem nejen Spojeným královstvím a zeměmi Beneluxu

Velká Británie Spojené království je 6. největší světovou ekonomikou, 3. největší evropskou ekonomikou a lídrem na poli zahraničního obchodu. Je naším 5. největším exportním trhem; český export roste a v roce 2014 dosáhl dokonce 183 miliard korun. Z poloviny je tvořen produkty energetického…

Štítky Velká Británie, Irsko, Belgie, Nizozemsko, Švýcarsko, Lucembursko, Lichtenštejnsko

číst celý článek

Antverpský přístav posiluje svou poziciLepší železniční spojení může snížit ceny našeho zboží ve světě

thumbnail

Belgický přístav Antverpy je druhý největší evropský přístav a desátý v celosvětovém srovnání. Objem zboží, které jím prochází, stále roste a dosahuje 199 milionů tun (2014). Z toho téměř 25 milionů tun je dopravováno po železnici (250 vlaků denně z 820 destinací ve 23 zemích). Antverpy jsou se svou strategickou polohou a s kapacitou až 1061 km kolejnic centrálním železničním uzlem pro tři evropské železniční koridory (1-2-8).

Štítky Belgie

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.