Články se štítkem: Německo

Jak žijí německé start-upyAktuální trendy a možnosti podpory

thumbnail

Digitální transformace a podpora start-upů představují – společně s odvrácením klimatické hrozby – jedno z hlavních témat německé hospodářské politiky a společenského rozvoje. Podpora nových nápadů a jejich uvádění na trh přitahuje velkou mediální pozornost a finanční zdroje nejen soukromých investorů, ale i veřejných rozpočtů.

Štítky Německo, Startupy, CzechInvest

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Německu

thumbnail

Automobilový průmysl Automobilový průmysl jev Německu nejdůležitějším průmyslovým odvětvím, které se podílí více než 40 % na celkovém exportu i na soukromých výdajích na vědu a výzkum. Osobní automobily a díly pro motorová vozidla jsou nejdůležitějšími českými vývozními položkami do Německa s…

Štítky Německo

číst celý článek

Lucie Vejdová: Máme pevné kořeny a hledíme dopředu

thumbnail

„Třicet let vývoje nás dostalo z garáže mezi první ligu. Jako rodinná firma máme pevné kořeny v rodném městě, zároveň hledíme dopředu a myslíme na budoucnost. Pro realizaci podnikatelských vizí a růst je neocenitelné mít vedle sebe dobrého finančního partnera. Pro nás se jím stala Českomoravská záruční a rozvojová banka, dnes již Národní rozvojová banka, která nám pomáhá s financováním našeho rozvoje, a to včetně tak důležitého poradenství a podpory,“ říká Lucie Vejdová, jednatelka společnosti IMS-Drašnar.

Štítky Rodinná firma, Inovace, NRB, Německo

číst celý článek

Německo: Známe dobře svého blízkého partnera? Češi tam investují víc než Číňané

thumbnail

Často se v poslední době hovoří o zpomalování třetí nejsilnější ekonomiky světa a největšího a nejdůležitějšího trhu Evropské unie. Skeptici dokonce varují před blížící se krizí. Podle nejaktuálnější predikce Spolkového ministerstva hospodářství má německá ekonomika letos vyrůst o půl procenta a podle mnichovského institutu Ifo z poloviny června o 0,6 %, což představuje deset let souvislého růstu. Na rok 2020 pak odborníci odhadují 1,5procentní růst. Myslíte, že to je perspektiva krize?

Štítky Německo

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.