Články se štítkem: Německo

Bez vlastního produktu bychom neobstáli

thumbnail

V roce 1992 opustil Karel Matějček, absolvent Strojní fakulty VUT Brno, Teslu Lanškroun, do obýváku instaloval rýsovací prkno a na úřadech si zaregistroval konstrukční společnost. Vedoucímu konstrukce tehdejšího předního výrobce kondenzátorů a rezistorů nechybělo cenné know-how získané léty studia a praxe, ani pořádný kus odvahy udělat krok do neznáma tržní ekonomiky. A tak na chlup přesně před čtvrt stoletím vznikla rodinná firma KOMFI, která dnes patří ve svém oboru mezi evropskou i světovou špičku.

Štítky Strojírenství, Německo, Inovace

číst celý článek

Tolik zakázek jsme ještě neměliNejvětší brzdou je nouze o pracovníky

thumbnail

Překvapeně hledíme v pátek odpoledne do slévárenského provozu na řadu strojů vpravo. Všech šestnáct jich stojí. „Máme zakázky, byly by i větší, ale jedeme jen na dvě směny. Na třetí nám, jako kdekomu v okolí, chybí pracovníci,“ vysvětluje Josef Lát, spolumajitel rodinné firmy s více než osmdesátiletou tradicí. „Rádi bychom jeli na plnou kapacitu, ale i některé nástroje, například formy, musíme kvůli nedostatku personálu nakupovat z Asie, přestože máme nádhernou vlastní nástrojárnu,“ dodává.

Štítky Strojírenství, Německo

číst celý článek

Automatizace kráčí kupředu, regály zůstávají

thumbnail

„Zákazníky v Německu a v Rakousku kromě kvalitních regálů zaujala naše všestrannost, pružnost a také to, že se nebojíme šibeničních termínů,“ říká jednatel společnosti Proman Pavel Nekut. Často se totiž stává, že je samotná stavba skladovací haly ve skluzu a na vybavení vnitřku pak zůstává mnohem méně času, než bylo původně v plánu.

Štítky Německo, skladování

číst celý článek

Čeká nás velká změna v myšlení lidí

thumbnail

Zdá se, že spojení Průmysl 4.0 brzy předběhne v četnosti zmínek tolik populární konkurenceschopnost či inovace. Ta čtyřka v jeho názvu je vysvětlována jako symbol čtvrté průmyslové revoluce. Co od ní máme očekávat? Podle ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka se v brzké době dotkne nás všech: podnikatelů a jejich zaměstnanců, ale také škol, žáků a studentů… „Zdaleka nejde jen o digitalizaci či internetizaci průmyslové výroby. Byl bych rád, abychom hned od počátku vnímali Průmysl 4.0 jako celkovou platformu změn, které do našeho života přinášejí nové technologie umožňující decentralizované řízení a autonomní rozhodování. Základními prvky tohoto procesu jsou propojená výrobní síť, synergické propojení reálného a virtuálního světa a vznik kyberneticko-fyzikálních systémů umožňujících při vysoké diverzifikaci a pestrosti finálních produktů efektivní výrobu.“ Povídali jsme si s ním v době, kdy se finalizoval Akční plán pro implementaci Průmyslu 4.0 v Česku.

Štítky Průmysl 4, 0, Nové technologie, Věda a výzkum, MSP, Německo

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy

Německo naplňuje novou energetickou koncepci, která vyžaduje mimo jiné masivní výstavbu zhruba 3600 km přenosové a asi 193 tisíc km distribuční sítě. Odhady celkových nákladů na rozvoj elektrických sítí do roku 2022 se pohybují okolo 45 mld. EUR. V rámci své energetické koncepce se země zaměřuje na…

Štítky Německo

číst celý článek

Německá ekonomika je v dobré kondiciNáš největší obchodní a strategický partner dále nabízí potenciál a příležitosti

thumbnail

Na vývoj německé ekonomiky v roce 2016 hledí ekonomové i firmy s mírným optimismem. HDP roste v současnosti převážně díky silné domácí poptávce. Hlavní indexy ekonomického sentimentu, IFO Business Climate a ZEW-Konjunkturerwartung, nicméně v lednu výrazně oslabily v souvislosti se slabšími očekáváními v zahraničním obchodě, zejména s rozvíjejícími se ekonomikami.

Štítky Německo, Průmysl 4, 0

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.