Články se štítkem: Německo

Otto Daněk: Pupeční šňůra vede do Německa

thumbnail

Elektromotory z Náchoda přežily velkou krizi roku 1933, znárodnění o patnáct let později, zásadní změnu v řízení firmy v roce 2002 a v současnosti se zde soustředí na zvládnutí krize způsobené válkou na Ukrajině. Největším obchodním partnerem společnosti je od počátku Německo, kde dnes končí převážná většina jejích výrobků. Když si s předsedou představenstva Ottou Daňkem povídáme, brzy zjistíme, v čem tkví jejich úspěch. ATAS je specialista na speciality. Proto ve stále náročnějším mezinárodním klání vyhrává.

Štítky Strojírenství, Inovace, Německo, KB

číst celý článek

Jak česká invence přesvědčila Němce i ŠvýcaryLaserový stroj vymysleli a vyrobili během pár týdnů

thumbnail

„Ještě před covidovou pandemií by nad naším počínáním nejeden ekonom nechápavě kroutil hlavou. V době, kdy globální byznys jel zarputile na bázi just-in-time, jsme krok po kroku omezovali počet subdodavatelů a co nejvíc činností převedli ‚pod jednu střechu‘. Před třemi lety se ukázalo, že naše strategie byla správná. S přerušením dodavatelsko-odběratelských řetězců nastaly problémy s dodržováním termínů a nedostatkem materiálů. Prozíravost našich kolegů, kteří je včas a ve větším objemu nakoupili na sklad, a organizační struktura naší firmy nám umožnily dál pružně reagovat na požadavky zákazníků,“ vysvětluje Karel Kubr, ředitel společnosti LINTECH.

Štítky Německo, Inovace, Nové technologie

číst celý článek

Od dřevěných palet k sofistikované obalové logistice aneb Když Češi kupují německou konkurenci

thumbnail

Stačilo třicet let, aby se z malé rodinné firmy, která začínala v garáži vyrábět dřevěné palety, stal nadnárodní hráč – integrovaný dodavatel obalových prostředků, technologických řešení a interní a externí logistiky. „Od roku 1993 se naše společnost dostala postupně, jen s vlastními investicemi, z korunového milionového obratu až k dnešním dvěma stům milionům eur,“ poznamenává obchodní ředitel PILOUS Packaging Lukáš Cee.

Štítky Inovace, Německo, Bádensko, Wurttenbersko

číst celý článek

Asijské století vs. Česko: Proč nás Německo (ne)ochrání

thumbnail

Globální ekonomika připomíná orloj, do kterého se naházela spousta písku a kamení. Pro to, aby i napříště fungovala, je třeba vyčistit americko-čínské vztahy, racionálně se postavit k environmentálním a dalším výzvám dneška a také zvládnout odchod evropské politické konstanty Angely Merkelové. Podrobnosti v kontextu českého byznysu, který na stabilitě světa bytostně závisí, diskutovali globální stratég, zakladatel platformy Alter Eko Roman Chlupatý a generální ředitel EGAPu Jan Procházka.

Štítky Asie, Německo, EGAP

číst celý článek

Česko-německý tandem opět zrychlujeNa scéně se zabydlují nové obory

thumbnail

Pokud bychom se snažili ve statistikách zahraničního obchodu České republiky nalézt nějaký (alespoň jeden!) rok, kdy Spolková republika Německo nebyla naším největším obchodním partnerem, případně naším největším exportním trhem či zemí, ze které nejvíce dovážíme, hledali bychom marně. Takový rok totiž v historii samostatné České republiky nenastal.

Štítky Německo, MPO, CzechTrade

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.