Články se štítkem: Pandemie

Jak (nejen) na pandemii?Musíme si určit priority a spolupracovat

thumbnail

To zdůrazňuje dr. Michael Zalis, intervenční radiolog v jedné z nejlepších nemocnic ve Spojených státech a konzultant zaměřující se na inovativní řešení v medicíně, s nímž jsme na konci května hovořili. „Čerstvá historie České republiky, pokud jde o toto onemocnění, si zasluhuje pozornost vzhledem k prozíravosti a celonárodně koordinované reakci, na které jste se všichni podíleli. Mnoho českých životů bude zachráněno díky tomu, jak jste zareagovali jako národ, a mám takový pocit, že bychom se z toho mohli všichni poučit.“

Štítky USA, Pandemie, zdravotnický průmysl, Věda a výzkum

číst celý článek

Martina Tauberová: Naše firmy prokázaly, že mají inovace v krviA krize se nezaleknou

thumbnail

Stát průběžně zveřejňuje nástroje a programy na pomoc našim firmám v překonávání dopadů současné pandemie. Nejen o tom, co se v tomto směru ještě připravuje, ale i o dopadu koronavirové krize na globální ekonomiku hovoříme s náměstkyní ministra Martinou Tauberovou, která řídí na Ministerstvu průmyslu a obchodu sekci Evropské unie a zahraničního obchodu.

Štítky Inovace, Věda a výzkum, Pandemie, MPO, CzechTrade, CzechInvest, USA

číst celý článek

Po pandemii bude podpora podnikání zásadníČerpání jsme výrazně zjednodušili

thumbnail

Jak se pandemie projevila v čerpání peněz ze strukturálních fondů? „Letos v březnu jsme zaznamenali rekordní čerpání 1,4 miliardy korun. A tento rekord v proplácení žádostí jsme pak v dubnu ještě o několik milionů překonali,“ začali jsme rozhovor s náměstkem ministra průmyslu a obchodu Marianem Piechou. Ten měl vloni odpovědnost nejen za zvýšené čerpání peněz ze strukturálních fondů EU, ale i za to, že vypořádá připomínky k pozastavenému Operačnímu programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) ze strany Evropské komise. „Po několika měsících se našemu týmu podařilo nedostatky identifikovat a uvést vše na pravou míru. Podnikatelů se to nedotklo,“ podotýká.Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM, je náměstkem ministra průmyslu a obchodu pověřený řízením Sekce fondů EU. Kromě toho přednáší na Vysoké škole ekonomické v Praze a je členem dvou vysokoškolských rad.

Štítky Evropské fondy, Pandemie, MPO

číst celý článek

Medicína katastrof je náš denní chleba

thumbnail

„Než uplyne nejkratší inkubační doba covidu-19, obletím dvakrát zeměkouli. A když ráno cestou do práce nastoupím na Petřinách do metra, pak přestoupím na trasu B a nakonec nasednu do tramvaje, která mě doveze na Bulovku, potkám za tu dobu víc lidí než můj pradědeček možná za celý život. Někdo ze spolucestujících přiletěl třeba z Patagonie a jiný se chystá odletět do Japonska,“ zamyslel se nedávno nad propojeností globalizovaného světa přední český infektolog Ladislav Machala.

Štítky Zdravotnický průmysl, Inovace, Pandemie

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.