Články se štítkem: Strojírenství

Pokles v Rusku a Číně vyvažujeme jinými trhy

thumbnail

Zatímco řada českých firem s originálním know-how přistoupila na čínskou strategii a založila v říši středu společné joint-venture, přední tuzemský výrobce horizontálních vyvrtávaček a hrotových brusek sází na tradici a um našich strojařů. Byť situaci v Číně bedlivě analyzuje. „Vývoj a výrobu obráběcích strojů rozvíjíme v pěti závodech na území České republiky a v jednom na Slovensku, protože věříme v jedinečný potenciál tohoto regionu,“ vysvětluje Jan Ferenc, mladší bratr zakladatele společnosti Fermat a ředitel pro oblast prodeje.

Štítky Strojírenství

číst celý článek

Motory z PBS jsou ve světě značka

thumbnail

Když se řekne První brněnská strojírna Velká Bíteš, každý z oboru si představí klasickou strojařinu a dvousetletou historii značky. V zahraničí si k ní nejspíš přiřadí hodnocení „osvědčený dodavatel letecké techniky“. Jako jedna z pouhých čtyř firem na světě má oprávnění na vývoj, výrobu a údržbu turbínových motorů a příslušenství pro civilní použití, udělované Evropskou agenturou pro letovou bezpečnost. Produkty jsou certifikovány i ruskou agenturou ARMAK. A nedávno pracovníci PBS Velká Bíteš obdrželi, jako jediní v Evropě, oprávnění k přejímkám od čínské agentury CAAC.

Štítky Strojírenství, KB, letectví, Rusko, Čína

číst celý článek

O systému IZRI a red bullu v každém balení

thumbnail

Přestože pardubická firma Recutech vznikla teprve před třemi lety, umí dnes za jeden rok vyrobit 35 tisíc výměníků tepla pro své zákazníky z 25 zemí světa. „Vždycky jsem byl trochu rebel,“ zahájil naše setkání jednatel společnosti Filip Hazuka, „a proto se snažím, aby i firma šla svou vlastní cestou.“ A že se Recutechu tato filozofie daří a osvědčuje, ukazují nejen úspěchy na domácích i zahraničních trzích.

Štítky Strojírenství

číst celý článek

Francie, země agrotechnice zaslíbená

thumbnail

„Vždy jsme považovali za zásadní dostát svým slibům. Po více než patnácti letech spolupráce s několika francouzskými společnostmi máme důvody si myslet, že již známe mentalitu francouzských partnerů. Pro naše vztahy je dobré, že obě strany ví, co mohou od partnera očekávat,“ říká Josef Ťulpík, zakladatel a majitel jednoho z našich největších výrobců zemědělské a komunální dopravní techniky.

Štítky Zemědělství, Potravinářství, Strojírenství, Francie

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.