Články se štítkem: Strojírenství

Digitalizace obrátila polygrafii vzhůru nohama

thumbnail

Vytoužená meta, nebo Orwell? „Před časem jsme založili pobočku v Chicagu ve Spojených státech, abychom zvýšili dostupnost technické podpory uživatelům našich strojů a zejména měli možnost nasávat trendy, jimiž se polygrafie ubírá. Když totiž chceme zůstat jako exportéři konkurenceschopní i na vyspělých zahraničních trzích, musíme se přizpůsobovat náročným požadavkům zákazníků a implementovat je do našich strojů. Největší nároky tak připadají na softwarovou vybavenost, kdy je už běžné, že stroje musí přemýšlet za vás,“ říká obchodní a marketingová ředitelka rodinné společnosti Komfi Jana Slováková.

Štítky Strojírenství, digitalizace, Inovace

číst celý článek

Obráběcí stroje ze Zlína si získaly ve světě důvěruSázka na tradici a potenciál přináší ovoce

thumbnail

„Když jsme se rozhodovali, zda ZPS koupíme, měli jsme za sebou už deset let poměrně úzké spolupráce, znali jsme jeho prostředí i potenciál,“ konstatuje generální ředitel firmy TAJMAC-ZPS Michele Tajariol. „Šlo o rodinné rozhodnutí a my jsme věděli, že buďto uspějeme, nebo přijdeme o klíčového dodavatele.“ Milánský TAJMAC-MTM měl s tehdejším ZPS dlouholeté aktivní obchodní vztahy, nakupoval od zlínského výrobce obráběcí stroje a podílel se na jejich vývoji.

Štítky Strojírenství, Inovace, Itálie, KB

číst celý článek

Evropa v obrazu anamorfních mapZdroj: ANTECOM

Po Oceánii je Evropa druhým nejmenším světadílem a po Asii druhým nejhustěji osídleným. Počtem obyvatel se řadí na třetí místo, když každý desátý obyvatel planety je Evropanem. Na celosvětovém HDP se starý kontinent podílí téměř čtvrtinou. Ve dvacítce nejbohatších zemí planety se 15 nachází v…

Štítky Evropa, Strojírenství

číst celý článek

Inovace strojního vybavení je nekonečný proces

thumbnail

Lomnice nad Popelkou, městečko ležící na pomezí Českého ráje a Krkonoš, jehož okolí je protkáno sítí turistických a cyklistických tras i lyžařských terénů, v sobě ukrývá také řadu historických zajímavostí. Jednou z nich je tradice textilní výroby, která zde v minulosti byla silně zakořeněna. „Tkalcovský stav byl tehdy v každé chalupě. Dnes tu většinou zbyly jen polorozpadlé budovy továren podél řeky Jizery,“ vítá nás Josef Saska, jednatel společnosti TM Elitex, která v současné době inovuje své strojní vybavení za využití programu expanze od ČMZRB.

Štítky Strojírenství, Inovace, ČMZRB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.