Články se štítkem: Strojírenství

Úspěšná strategie made in Zlín

thumbnail

Kořeny české firmy ZPS – FRÉZOVACÍ NÁSTROJE sahají až ke známým Baťovým závodům. Již tehdy bývala garantem pro české technické normy v oblasti fréz. Po krizovém období přešla společnost v roce 2002 do rukou nového vedení a nejen že se na trhu dokázala udržet, ale i pravidelně expandovat a získat si pozici velkého hráče v oboru na českém i evropském trhu. Jak společnost funguje a jakou taktiku volí při zajišťování finančních prostředků potřebných pro svůj růst, o tom jsme si povídali s finančním ředitelem Ondřejem Palátem.

Štítky Strojírenství, NRB

číst celý článek

Smykové nakladače KOVACO Electric chtějí v Americe i v Realu Madrid

thumbnail

Ve Velké Dobré u Kladna finišují poslední úpravy výrobní haly. Co nevidět zde začne produkce elektrických nakladačů, smykem ovládané stroje se zde vyrábějí jako jediné na světě poháněné výhradně elektřinou. Původně slovenský, následně slovensko-český výrobce KOVACO Electric přešel letos kompletně do českých rukou a s sebou přesouvá i celou svou výrobu. Elektrické smykače vyváží až na západní pobřeží Spojených států, nyní s pojištěním EGAP.

Štítky Strojírenství, EGAP

číst celý článek

Michal Pešek: Na podnikání je krásná svoboda rozhodování

thumbnail

„Celá léta jsme se snažili dodávat zákazníkům sortiment, který alespoň okrajově zasahoval do strojírenského oboru. Jenomže časem jsme si uvědomili, jak nás taková šíře sortimentu brzdí v dalším vývoji a inovacích. Našli jsme skvělé řešení toho, jak předběhnout konkurenci. Zúžili jsme produktové portfolio, ušetřené kapacity jsme soustředili do vlastního vývoje, a začali se věnovat inovacím našich produktů. To nám dalo náskok, díky němuž můžeme udávat směr v našem oboru,“ líčí klíčový zlom ve firemní strategii zakladatel a majitel společnosti PEŠEK Machinery Michal Pešek.

Štítky Strojírenství, Automotive, Inovace, Vývoj, Rodinná firma

číst celý článek

Lubomír Dvořák: Ekologické trendy nás nezaskočilyNáš vývoj s nimi počítá již dávno

thumbnail

„V současné době se podobně jako mnohé další firmy nacházíme v paradoxní situaci. Snažíme se uspokojit vysokou poptávku po našich produktech a zároveň řešíme nedostatek prudce se zdražujících materiálů a součástek. Řada našich dodavatelů požaduje objednávky již na rok 2022 a zároveň avizují dvojnásobné až trojnásobné prodloužení dodacích lhůt,“ hodnotí aktuální situaci na trhu Lubomír Dvořák, zakladatel a ředitel společnosti Dvořák – svahové sekačky, která obdržela v kategorii Střední firmy třetí místo v soutěži Equa bank Rodinná firma roku 2020.

Štítky Strojírenství, Environment, Rodinná firma

číst celý článek

S jako sociální

thumbnail

„Sociálním podnikem jsme se oficiálně stali začátkem roku 2020, ale všeobecné principy aplikujeme úplně od začátku. Získání tohoto statusu nám otevřelo možnost čerpání většího počtu dotačních titulů pro rozvoj firmy a zlepšení sociálních podmínek našich zaměstnanců. Ke koupi provozovny, ve které naše firma sídlí, jsme například využili úvěr S-podnik Českomoravské záruční a rozvojové banky,“ říká Leoš Mallat, majitel a jednatel rodinné společnosti MASTR, která se věnuje sociálnímu podnikání v kovovýrobě.

Štítky Rodinná firma, Strojírenství, Sociální podnikání, ČMZRB

číst celý článek

PBS India: Tradiční český výrobce posiluje svou pozici na indickém trhu

thumbnail

Některé naplánované aktivity českých exportérů nezastavila ani covidová pandemie. Patří mezi ně i akciová společnost PBS Group, která založila dceřinou firmu PBS India Private Limited a otevřela své zastoupení v jihoindické metropoli Bengalúru. Podle slov Petra Motýla z PBS Group a člena představenstva PBS India je toto jen logický krok k posílení již tak velice dobré pozice v Indii a vytvoření zázemí pro další expanzi. „Počítáme s tím, že do budoucna v této části světa vytvoříme pro značku PBS významnou obchodní základnu,“ neskrývá ambiciózní plány.

Štítky Indie, Letecký průmysl, Strojírenství

číst celý článek
1 2 3 4 5 6 8 11 14

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.