Články se štítkem: Zdravotnictví

Věda jako zboží aneb Jak zatočit s artrózou nebo parodontózou

thumbnail

Premiér v demisi zvedl nedávno svou kritikou nízké efektivity vynaložených prostředků vedení Akademie věd ze židlí. Podle předsedy AV ČR Jiřího Drahoše však nelze z poklesu konkurenceschopnosti některých českých firem vinit základní výzkum. Podle Českého statistického úřadu u nás pracuje asi 55 tisíc pracovníků ve výzkumu a vývoji, přes padesát procent z nich působí v podnikatelské sféře a na Akademii věd připadá jen 13 %. Proč tedy konkurenceschopnost ČR stále klesá?

Štítky Zdravotnictví, Věda, Inovace

číst celý článek

Druhotná platební neschopnost sílí

thumbnail

„Sedmdesát procent nemocnic nám platí tři měsíce až rok po době splatnosti a situace se stále zhoršuje. Nejtíživější je u státních subjektů, z nichž většina platí faktury pozdě, podobně jako klienti v Polsku. A to nám notně komplikuje život,“ potvrzuje informace o špatné finanční kondici našeho zdravotnictví jednatelka a výkonná ředitelka společnosti Medites Pharma Libuše Franová.

Štítky Zdravotnictví

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.