Články autora: David Formánek

Digitalizace a robotizace je pro menší firmy oříškemOtevírají se jim dveře k novým dotačním zdrojům

thumbnail

Nedávný průzkum Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR poukázal na propastný rozdíl mezi velkými a menšími hráči, kdy průmyslové roboty využívá jen 13 % menších a středních firem. Přitom potenciál pro využívání těchto nástrojů je poměrně velký, protože polovina firem deklarovala zájem do nich investovat.

Štítky digitalizace, KB

číst celý článek

Optimalizace firemního energetického mixu přestává být konkurenční výhodou, ale stává se nutností

thumbnail

Rostoucí inflace, akcelerovaná zejména dramatickým růstem cen energií v závěru loňského roku, se vlivem aktuálně probíhajícího válečného konfliktu na Ukrajině dostala do zcela nové dimenze. Kromě extrémních tlaků na ceny surovin se do popředí dostávají další, doposud opomíjené aspekty, které souvisejí s energetickou a surovinovou strategií a bezpečností. V tomto světle téma „zelené tranzice“ či dekarbonizace získává zcela nový obsah. Co to znamená a jaký dopad to bude mít na naše hospodářství?

Štítky Environment, KB, Energetika

číst celý článek

Role KB zůstává klíčová i po ukončení covidových programů

thumbnail

Při podpoře podnikatelů a firem z celé republiky, které ekonomicky postihla pandemická situace, sehrála Komerční banka stěžejní úlohu. V rámci tzv. covidových programů podpořila od dubna 2020 do konce prosince 2021 přes 3600 podnikatelů a firem, jimž poskytla 26,2 miliardy korun. Jen v programu COVID III jsme zprostředkovali podporu ve výši 17,8 miliardy korun, tedy nejvíc ze všech tuzemských bank.

Štítky KB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.