Články autora: Jana Jenšíková

CNG se v Česku stále více zabydluje

thumbnail

Jak se chovat ekologicky a ještě ušetřit, když si pořizujete nový vůz? Argumenty jednoznačně hrají do karet CNG, tedy vozům na stlačený zemní plyn. Jejich pořizovací cena je srovnatelná s vozy s dieselovým motorem, ale provoz je vůbec nejlevnější: jednoduše řečeno jeden kilometr ujedete za jednu korunu. Po českých silnicích se nyní prohání už téměř deset tisíc vozů na CNG a v dalších letech se čeká jejich další velký nárůst. Proto jsme se vydali za Jiřím Šimkem, místopředsedou představenstva společnosti E.ON Energie. Právě ta je totiž velkým propagátorem tohoto alternativního pohonu, jedním ze tří největších investorů v oblasti výstavby CNG stanic a má ambiciózní plán dosáhnout nejdéle za dva tři roky až dvacetiprocentního podílu v prodeji CNG v ČR.

Štítky Automobilový průmysl, Nové technologie, Alternativní doprava, Inovace

číst celý článek

Milan Ráž: CzechTrade má co nabídnout

thumbnail

Když jsem se na začátku našeho rozhovoru zástupce generálního ředitele CzechTrade a ředitele úseku služeb pro exportéry Milana Ráže zeptala, jaký trumf má nyní proexportní agentura v rukávu, očekávala jsem tradičně inovovanou nabídku vzdělávání nebo veletrhů, případně novou zahraniční kancelář. „Momentálně se radujeme z obrovského obchodního úspěchu našeho klienta, Škody Praha. Podařilo se mu totiž vyhrát významný tendr v energetickém průmyslu v řádu několika set milionů dolarů, a to za podpory naší zahraniční kanceláře v Černé Hoře, které si velmi cení,“ odzbrojila mne jeho konkrétní odpověď.

Štítky Podpora exportu, CzechTrade, MSP

číst celý článek

Pivovar v Rakovníku má tradici nejen v názvu

thumbnail

„Když vám česky hovořící Australanka na návštěvě v Koreji nadšeně líčí, že do Sydney se dováží vynikající české pivo Bakalář, potěšeně se usmíváte a v duchu si říkáte, že všechna ta námaha stála za to,“ říká ředitelka exportu Tradičního pivovaru v Rakovníku Zuzana Pittnerová.

Štítky Pivovarnictví

číst celý článek
1 10 20 27 28 29 30 31 32 33 38

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.