Články autora: Jana Jenšíková

Naše síla je v mezinárodním know-how

thumbnail

Nedávno začal v Komerční bance fungovat nový úsek Strukturované financování. Do jeho čela byl vybrán zkušený manažer Jan Pokorný, který stál předtím čtyři roky v čele Modré pyramidy stavební spořitelny. Zajímalo nás, s jakými představami přijal novou výzvu, v čem strukturované financování obohatí nabídku bankovních služeb a co konkrétně může přinést firmám.

Štítky Finance, KB

číst celý článek

Pomáháme realizovat lékařské sny

thumbnail

Na stránkách TRADE NEWS často a rádi píšeme o jedinečných produktech našich firem, které nemají ve světě konkurenci. Proto jsme se vydali do Nového Města na Moravě, konkrétně do akciové společnosti Medin, která je úspěšným pokračovatelem už bezmála sedmdesátileté tradice značky Chirana. Právě zde se totiž proměnila v život myšlenka účinně léčit zlomeninu patní kosti a přitom co nejméně poškodit měkké tkáně, kterou vývojáři Medinu ruku v ruce s drážďanskými a pardubickými lékaři uvedli před čtyřmi lety v život. Vznikl jedinečný patní hřeb C-Nail, který se osvědčil už při téměř 500 operacích v Česku i v zahraničí a právem přinesl Medinu prvenství v kategorii Inovativní firma v soutěži Česká inovace 2013.

Štítky Inovace, Zdravotnická technika

číst celý článek

Děláme to, čemu věříme

thumbnail

Oční mikrochirurg Michal Janek stál v devadesátých letech u zrodu moderní oční chirurgie v České republice. Jako jeden z prvních začal odstraňovat šedý zákal ambulantním způsobem a dnes už se počet jím provedených operací blíží ke třiceti tisícům. „Kolikrát jsme se doma místo večerníčku dívali na operace mého otce,“ vzpomíná jeho syn Adam. „Natáčel si je na sále a připravoval z nich přednášky. Zůstalo to ve mně, protože ačkoli jsem nejdříve vystudoval Filozofickou fakultu Masarykovy univerzity, pustil jsem se do studia podnikové ekonomiky a zdravotnického managementu a dnes už jsem pátým rokem v Očním centru Praha (OCP) i se svou manželkou Andreou, která je oční lékařka,“ usmívá se ředitel OCP Adam Janek.

Štítky Rodinná firma, Zdravotnictví, Inovace

číst celý článek

Čeká nás velká změna v myšlení lidí

thumbnail

Zdá se, že spojení Průmysl 4.0 brzy předběhne v četnosti zmínek tolik populární konkurenceschopnost či inovace. Ta čtyřka v jeho názvu je vysvětlována jako symbol čtvrté průmyslové revoluce. Co od ní máme očekávat? Podle ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka se v brzké době dotkne nás všech: podnikatelů a jejich zaměstnanců, ale také škol, žáků a studentů… „Zdaleka nejde jen o digitalizaci či internetizaci průmyslové výroby. Byl bych rád, abychom hned od počátku vnímali Průmysl 4.0 jako celkovou platformu změn, které do našeho života přinášejí nové technologie umožňující decentralizované řízení a autonomní rozhodování. Základními prvky tohoto procesu jsou propojená výrobní síť, synergické propojení reálného a virtuálního světa a vznik kyberneticko-fyzikálních systémů umožňujících při vysoké diverzifikaci a pestrosti finálních produktů efektivní výrobu.“ Povídali jsme si s ním v době, kdy se finalizoval Akční plán pro implementaci Průmyslu 4.0 v Česku.

Štítky Průmysl 4, 0, Nové technologie, Věda a výzkum, MSP, Německo

číst celý článek

Jan Procházka: Růst našich klientů nás motivuje

thumbnail

Počet malých a středních exportujících firem pojištěných u EGAP vloni výrazně narostl: v meziročním srovnání o více než třetinu. „Celkem jsme s nimi uzavřeli 61 pojistných smluv a v jejich podpoře budeme určitě pokračovat, má jasný smysl. Je zážitkem sledovat jejich vývoj, když na číslech vidíte, že se z ‚garážové firmy‘ stane úspěšný podnik, který tvoří pracovní místa a dost často se z kategorie MSP dostane mezi velké firmy,“ řekl nám generální ředitel Exportní garanční a pojišťovací společnosti Jan Procházka.

Štítky Podpora exportu, Pojištění, EGAP, MSP

číst celý článek
1 10 20 24 25 26 27 28 29 30 38

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.